Hlavní navigace

Regulátoři médií ve východní Evropě budou úzce spolupracovat

11. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 12. 2009

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uzavřela dohodu o mezinárodní spolupráci s regulačními orgány na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Srbsku. Dohoda má přinést především výměnu informací a společný postup při opatřeních, která by se měla týkat televizních společností vysílajících ve více zemích. Informuje o tom portál ČT24.cz.

Tato iniciativa je rozsáhlým projektem, který nastavuje jasná pravidla pro mezinárodní spolupráci v oblasti regulace rozhlasového a televizního vysílání. Absenci těchto pravidel intenzívně pociťujeme při každém ‚přeshraničním‘ problému, kterých neustále přibývá zejména v důsledku nárůstu přidělovaných vysílacích licencí, řekla předsedkyně české RRTV Kateřina Kalistová.

Myšlenka spolupráce pochází z organizací Rumunska a Maďarska. Tyto dvě strany mají mezi sebou uzavřenou dohodu od prosince loňského roku.

Zdroj: ČT 24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).