Hlavní navigace

Regionálnítelevize CZ a TV Regina končí na původní satelitní frekvenci 15. ledna

12. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Aby mohli zájemci tyto stanice nadále konzumovat, budou potřebovat box pro příjem programů v HD kvalitě. Vysílání ve standardu MPEG-2 bude ukončeno.

Tematické programy Regionálnítelevize CZ a TV Regina budou od pátku 15. ledna dostupné pouze na nové satelitní frekvenci družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Vyplývá to z informační lišty, kterou oba kanály do svého vysílání zařadily. První zmiňovaná stanice vysílá text v červené liště v horní části obrazovky, druhá pak v dolní části obrazovky. Dalších distribučních kanálů – DVB-T a kabelových i IPTV sítí – se tato změna netýká, i když informační text mohou vidět diváci i zde.

BRAND24

Regionálnítelevize CZ upozorňuje na nutnost přeladění
Autor: repro foto Regionálnítelevize CZ

Regionálnítelevize CZ upozorňuje na nutnost přeladění

K TÉMATU: Regionálnítelevize CZ rozjela reklamní kampaň související s přelaďováním

Podle původního plánu mělo být vysílání na původní frekvenci ukončeno již se závěrem roku 2015, ale nakonec bylo ještě o několik týdnů prodlouženo. Změna je pro diváky obou stanic velmi důležitá. Jak Regionálnítelevizi CZ, tak ani TV Regina už nebude možné sledovat ve standardu MPEG-2, ale MPEG-4/AVC, a to na kapacitě lucemburské společnosti M7 Group, která je mimo jiné i provozovatelem satelitní služby Skylink. Aby mohli zájemci tyto stanice nadále konzumovat, budou potřebovat box pro příjem programů v HD kvalitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).