Hlavní navigace

Regionální studia ČRo v Hradci Králové a v Pardubicích povede Jiří Kánský

23. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Český rozhlas
Ten v minulosti mj. působil v privátním Rádiu Metuje jako moderátor a později jako ředitel programu. A pracoval také jako editor ČRo Regina.

Místo ředitele regionálních studií ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice zastával do konce roku 2016 Pavel Kudrna, který na něj z rodinných důvodů rezignoval. Obě stanice pak dočasně vedl ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu (ČRo) Jan Menger. 

Jiří Kánský má za sebou řadu zkušeností s řízením rozhlasové stanice i tvorbou programu. Věřím, že je na nové pozici zúročí a přispěje k dalšímu rozvoji jak hradeckého, tak pardubického regionálního studia, uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

ČTĚTE TAKÉ: ČT a ČRo vítají rozhodnutí o novele DPH. Prostředky použijí i pro DVB-T2 a DAB

Vedení ČRo dozná od ledna personálních změn

BRAND24

Jako ředitel obou regionálních studií nastoupí Jiří Kánský od 1. března a jeho jmenování schválila na svém veřejném zasedání Rada Českého rozhlasu na návrh generálního ředitele ČRo Reného Zavorala.

Jiří Kánský vystudoval Vysokou školu pedagogickou v Hradci Králové a pedagogické činnosti se věnoval několik let. Od roku 2003 do roku 2013 pak zastával funkci ředitele regionální stanice ČRo Hradec Králové, později pracoval na pozici analytika programu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).