Hlavní navigace

Regionální síť 1 připravuje výstavbu vysílače v Hodoníně

17. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nízkonákladová síť se na fórech setkává s ostrou kritikou kvality. Její provozovatel tvrdí, že jde o úmyslné útoky konkurence. Diskutéři na toto tvrzení reagují, že jsou běžnými anténáři.

Regionální síť 1, za níž stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec, rozšíří svou působnost na Moravu, konkrétně do Hodonína. Serveru DigiZone.cz to sdělil sám Brabec. Půjde tak o druhou zemskou digitální síť, která může v tomto městě odstartovat. Kmitočtový příděl tu má také multiplex 4 ostravského podnikatele Radima Pařízka, ta však vysílá z jiné lokality, konkrétně ne přímo v Hodoníně, ale nedaleko obce Starý Poddvorov. Brabcův vysílač má být umístěn v areálu Cukrovaru a pro kanál 32 mu byl přidělen výkon pouhých 10 Wattů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 1 žádá ČTÚ kvůli rušení rakouským vysílačem o nový kanál na Lipně

O možné expanzi do Hodonína už českobudějovický podnikatel hovořil v rozhovoru pro server DigiZone.cz v srpnovém rozhovoru. Tehdy ale vyjádřil nad možným vybudováním vysílače určitou skepsi. Já zvažuji, zda se vůbec pouštět do podnikání na Moravě, nebo zda ji přenechat Číhalovi nebo Korytářovi, kteří se tam už pohybují. Je to pro nás trochu z ruky, ale pokud o to nebudou mít tito kolegové zájem, postavíme vysílač i v Hodoníně, konstatoval tehdy Ivo Brabec. Jaké programy se v multiplexu objeví, Brabec neupřesnil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).