Hlavní navigace

Regionální multiplexy DVB-T v Česku mají přidělené kmitočty jen do konce roku 2017

15. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oproti celoplošným multiplexům tak operátorům menších televizních sítí vyprší platnost jejich individuálních oprávnění už za necelých pět let

Pouze do konce roku 2017 budou moci Regionální televizní sítě 1 až 10 využívat kmitočty pro zemské digitální televizní vysílání (DVB-T), které jim v uplynulých měsících přidělil Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Vyplývá to z pravidelné měsíční monitorovací zprávy ČTÚ za leden 2013. Úřad v ní uvádí, že kmitočty přidělil na základě opakovaných žádostí zájemců o provozování regionálních multiplexů DVB-T a využil přitom část spektra, kterou má Česká republika k dispozici jen na omezenou dobu.

BRAND24

K TÉMATU: V Brně by měla začít vysílat Regionální síť 9. Příděly dostaly od ČTÚ i další multiplexy

“V návaznosti na přijetí aktualizace opatření obecné povahy – přílohy plánu využití rádiového spektra č. PV-P/10/08.2012–11 pro kmitočtové pásmo 470–960 MHz, umožňující využití dalších rádiových kmitočtů pro šíření signálů DVB-T v omezeném období do 31. 12. 2017, byla na základě žádostí operátorů vydána individuální oprávnění k využívání rádiových kmitočtů pro regionální vysílání (regionální sítě 1–10),” uvedl ČTÚ. Omezení se týká i pražského multiplexu Leoše Pohla, v němž vysílá křesťanská televize Noe a regionální TV Metropol, či sítí 1 a 3 Ivo Brabce, které šíří například program Regionálnítelevize CZ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).