Hlavní navigace

Ředitel ČT Dvořák avizoval spuštění HD programů ČT 24 a ČT:D začátkem listopadu

25. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na dnešní konferenci Digimedia 2016 oznámil ředitel České televize Petr Dvořák, že HD verze programů ČT 24 a ČT:D budou spuštěny k 1. listopadu.

Důvodem posunu z původně ohlášených prázdninových termínů až na listopad je podle Dvořákova vyjádření značné množství výjimečných sportovních událostí, jako je fotbalové Euro a letní olympiáda v brazilském Riu de Janeiru. Vysílání uvedených kanálů bude dostupné divákům satelitu Astra na 23,5 stupně, uvedl ve svém vystoupení generální ředitel České televize Petr Dvořák.

PSALI JSME: ČT 24 HD na satelitu Astra nekódovaně? Neměl by v tom být problém

ČT prodlouží satelitní vysílání v SD o čtyři měsíce. Chce dát divákům více času

Původní smlouvy s operátorem končily v červenci, Česká televize je prodloužila do konce října. V pozemním vysílání se s novými HD kanály České televize počítá až při vysílání ve formátu DVB-T2. U kabelových operátorů se nic měnit nebude, upřesnil pro server DigiZone technický ředitel České televize Ivo Ferkl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).