Hlavní navigace

Rakousko chce v letech 2014 až 2016 přejít na DVB-T2, sítě DVB-T vypne

9. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Proces přechodu na novější standard zemské digitální televize DVB-T2 zahájí naši jižní sousedé v srpnu 2014. Kmitočtové příděly pro sítě DVB-T vyprší v roce 2016.

Smělý plán přechodu z DVB-T na DVB-T2 zveřejnil rakouský telekomunikační úřad KommAustria. V roce 2016 vyprší desetileté kmitočtové příděly pro tamní dva celoplošné multiplexy DVB-T, sítě A a B. Úřad chce do té doby plně přejít na vysílání ve standardu DVB-T2, které v Rakousku oficiálně odstartovalo letos v dubnu, ale zatím pouze jako placená služba (jde o tři multiplexy). S přechodem z DVB-T na DVB-T2 se má začít v srpnu 2014, informoval server BroadbandTVnews.com.

BRAND24

K TÉMATU: Rakousko spouští DVB-T2. Signál pokrývá i Česko, ale sledování je obtížné

KommAustria vychází z vlastního dokumentu Plán digitalizace 2013, který zveřejnil 1. května. Počítá s udělením dvou licencí pro provoz celoplošných sítí DVB-T2. Oba nynější multiplexy DVB-T provozuje veřejnoprávní ORF prostřednictvím své dceřiné společnosti ORS. Vysílají v nich nejen programy veřejnoprávní televize, ale i komerční celoplošná televize ATV a několik regionálních programů. Plán přechodu na DVB-T2 lze stáhnout v němčině na webu rakouského telekomunikačního úřadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).