Hlavní navigace

Rakouská placená pozemní televize nabídne v horizontu dvou let i nelineární služby

23. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telekomunikační operátor ORS, který chod služby technicky zajišťuje, zároveň od 14. září zlepšil a rozšířil pokrytí v několika rakouských oblastech.

Rakouská placená pozemní televize simpliTV, dobře známá i našim čtenářům zejména v příhraničí s našimi jižními sousedy, přidá od 5. října do své nabídky internetové služby. Má se tak vytvořit základ pro nelineární televizi, na níž se provozovatel produktu chce soustředit v následujících dvou letech. SimpliTV plánuje svým zákazníkům ještě do konce letošního roku nabídnout sledování televize prostřednictvím chytrých mobilních telefonů, tabletů, případně na PC. Jde o trend, kterému vycházejí vstříc i čeští telekomunikační operátoři. Bližší informace o chystaném produktu lze najít v tiskové zprávě operátora (v němčině).

ČTĚTE TAKÉ: DVB-T2 postupuje Rakouskem, multiplex B na něj přešel v Tyrolsku a Vorarlbersku

BRAND24

Nejde však o jedinou novinku, kterou simpliTV pro své zákazníky připravila. Telekomunikační operátor ORS, který chod služby technicky zajišťuje, zároveň od 14. září zlepšil a rozšířil pokrytí v několika rakouských oblastech. Jde konkrétně o Štýrsko a Jižní Burgenland. Kvalitního signálu DVB-T2 se tak diváci dočkali konkrétně díky vysílačům Bad Gleichenberg-Stradnerkogel, Bruck/Mur1-Mugel, Rechnitz-Hirschenstein, Schladming 1-Huser Kaibling a Schladming 2 – Ramsau. Vysílače před rozšířením programové nabídky prošly určitou renovací a dočkaly se i výměny vysílacích antén pomocí vrtulníku Super Puma (video).

Nové vysílače placené televize simpliTV v Rakousku:

  • BAD GLEICHENBERG-STRADNERKOGEL K47 / 39 / 50 horizontal  7000 W ERP
  • BRUCK/MUR 1-MUGEL K47 / 39 / 35 horizontal  70 000 W ERP
  • RECHNITZ-HIRSCHENSTEIN K47 / 39 / 50 horizontal 30 000 W ERP
  • SCHLADMING 1-HAUSER KAIBLING K40 / 42 / 27 horizontal 40 000 W ERP
  • SCHLADMING 2-RAMSAU K40 / 42 / 27 vertikal 100 W ERP

Zdroj: ORS.at

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).