Hlavní navigace

Rakouská ORF přepracovala své hybridní menu, spustila zpravodajskou aplikaci

3. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě satelitního vysílání, kde je hybridní vysílání HbbTV dostupné pouze u HD verzí kanálů ORF, tedy stanic ORF 1 HD a ORF 2 HD, ho mohou zájemci najít i v rakouské terestrické nabídce DVB-T2.

Úvodní obrazovku hybridního menu HbbTV přepracovala od začátku prosince rakouská veřejnoprávní televize ORF. V České republice a na Slovensku je služba dostupná ze satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. Změnu uživatel zaznamená již u červeného tlačítka nazvaného dříve „Portal“. To je nově označeno jako „HbbTV + News“. Úvodní lištu, která obsahovala položky TVthek, Wetter a Teletext, nahradila obrazovka doplněná o obrazový servis. Zcela novou aplikací je zpravodajství doplněné kromě textu i o fotky.

BRAND24

Z ARCHIVU: Rakouská ORF začne vysílat regiony v HD, spustí další HD kanály a rozšíří HbbTV

Kromě satelitního vysílání, kde je hybridní vysílání HbbTV dostupné pouze u HD verzí kanálů ORF, tedy stanic ORF 1 HD a ORF 2 HD, ho mohou zájemci najít i v rakouské terestrické nabídce DVB-T2. Zde jsou ale stejně jako na družici Astra programy kódovány. Přístup k nim mají pouze majitelé certifikovaných přijímačů pro službu simpliTV. Hybridní vysílání je nicméně možné využívat i tehdy, pokud nejsou programy dekódovány. V Rakousku využívá tuto technologii například i komerční televize Puls 4, patřící pod ProSiebenSat.1, nebo Servus TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).