Hlavní navigace

Rádiu Pigy zatím brání ve vstupu do digitálního rozhlasu chybějící licence

11. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pigy sebe samo charakterizuje jako první české pohádkové rádio, které je dostupné na webové stránce Pigy.cz. Vstup do multiplexu Českých Radiokomunikací mu umožní šíření klasickou cestou.

Dětské Rádio Pigy, jehož provozovatelem je mediální skupina Lagardère Active Česká republika, zatím nemohlo zahájit šíření v rámci digitální rozhlasové nabídky společnosti České Radiokomunikace. Stanice v tuto chvíli čeká na vydání licence, která ji tento krok umožní. Serveru DigiZone.cz to sdělila PR manažerka Lagardère Radka Pilzová. O tuto licenci v současné době žádáme, konstatovala Pilzová s tím, že další z možností, jak se dostat do digitální nabídky Radiokomunikací v Praze, by bylo případné kladné rozhodnutí o kasační stížnosti na udělení VKV kmitočtu pro Děčín. Rádio Pigy by pak mohlo být šířeno jako převzaté vysílání

BRAND24

K TÉMATU: České Radiokomunikace rozšířily DAB se zpožděním, chybí Pigy a Český Impuls

Pigy sebe samo charakterizuje jako první české pohádkové rádio, které je dostupné na webové stránce www.pigy.cz. Vstup do multiplexu Českých Radiokomunikací na kanálu 10D by mu ale umožnilo i klasickou distribuci. Rádio Pigy je určené především pro malé posluchače a to primárně ve věku od tří do osmi let. Nepřetržitě vysílá nejen rádio Pohádka, kde je možné zaposlouchat se do klasických pohádek, ale připravuje další dvě on-line rádia – první z nich hraje nejznámější písničky z pohádek a druhé Disco Trysko hitparádu dětských hitů, píše na jeho webu Lagardère, která ho taktéž promuje různými společenskými akcemi pro nejmenší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).