Hlavní navigace

Radiožurnál se po přechodu na proudové vysílání přiblížil poslechovosti Evropy 2

7. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Hlavní okruh Českého rozhlasu si za první pololetí meziročně polepšil o 101 tisíc posluchačů denně na 811 tisíc, Evropa 2 vykázala 902 tisíc posluchačů denně. Nadále vede Impuls.

Největší nárůst poslechovosti ze všech celoplošných rádií v Česku zaznamenal v letošním prvním pololetí Český rozhlas Radiožurnál. Meziročně si polepšil o 101 tisíc posluchačů, denně jej ladilo 811 tisíc lidí. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků Radioprojektu za první a druhé čtvrtletí letošního roku. Radiožurnál sice nadále zůstává na pozici čtyřky na trhu, blíží se ale Evropě 2, která je s 902 tisíci posluchači denně na třetím místě. Druhá je Frekvence 1 s 940 tisíci posluchači a lídrem zůstává Rádio Impuls s 1,040 miliony posluchači denně.

ROZHOVOR: Bramborová medaile nestačí, Radiožurnál musí být aspoň třetí, říká Jan Pokorný

Oproti minulému měření za poslední čtvrtletí loňského roku a letošní první kvartál si nejvíce polepšil rovněž Radiožurnál, a to o 84 tisíc posluchačů denně. Mírný růst zaznamenalo i Rádio Impuls, které stouplo o 14 tisíc posluchačů denně. Naopak Frekvence 1 a Evropa 2 klesaly. První jmenovaná o 28, druhá o 25 tisíc posluchačů denně (meziročně si ale mírně polepšily). Významný meziroční růst zaznamenal i Český rozhlas Dvojka, který stoupnul o 29 tisíc posluchačů denně na 417 tisíc. Pokles potkal po změně majitele českou BBC, která vykázala 18 tisíc posluchačů denně, což je oproti minulému měření o sedm tisíc méně.

BRAND24

Z regionálních rádií a jejich programových sítí si nejlépe vedlo opět Rádio Blaník, které v prvním letošním pololetí oslovilo 659 tisíc posluchačů denně, s velkým odstupem následovalo Rádio Čas s 223 tisíci posluchači denně a Rádio Beat s 207 tisíci posluchači.

Radioprojekt – I. a II. čtvrtletí 2013 by potucek793

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).