Hlavní navigace

Rádio Sázava chystá expanzi do dalších dvou měst, po Coloru zamíří i do Opavy

7. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPY POKRYTÍ – Provozovatel stanice neváhal a na své webové stránky už umístil i předpokládané mapy pokrytí. Zprovoznění obou nových vysílačů avizuje jako „brzké“.

Rádio Sázava společnosti JOE Media bude po Color Music Radiu další rozhlasovou stanicí, která v krátké době zavítá do moravskoslezské Opavy. Na svém posledním zasedání, jež se konalo minulý týden, o tom rozhodla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor povolil Sázavě spustit v Opavě stowattový vysílač s vertikální polarizací na frekvenci 96 MHz. Provozovatel má nyní ze zákona sto osmdesát dní na to, aby novou lokalitu zprovoznil.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Color Music Rádio opět expandovalo, od včerejška má nový vysílač v Opavě

Dvousetwattový vysílač pak bude moci Sázava spustit díky témuž zasedání v jihočeském Táboře. Městský dokrývač bude fungovat na kmitočtu 99,9 MHz taktéž s vertikální polarizací. Provozovatel stanice neváhal a na své webové stránky už umístil i předpokládané mapy pokrytí. Zprovoznění obou nových vysílačů avizuje jako „brzké“. Stanoviště Tábor by mělo mimo jiné pokrýt Sezimovo Ústí, Soběslav nebo Veselí nad Lužnicí; Opava pak Hradec nad Moravicí a Dolní i Horní Benešov.

Předpokládané pokrytí Rádia Sázava v Opavě
Autor: Rádio Sázava

Předpokládané pokrytí Rádia Sázava v Opavě

Předpokládané pokrytí Rádia Sázava v Táboře
Autor: Rádio Sázava

Předpokládané pokrytí Rádia Sázava v Táboře

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).