Hlavní navigace

Rádio Česko čeká postupný zánik, oznámil Radě ČRo ředitel Duhan

20. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2012

Samostatné Rádio Česko, veřejnoprávní zpravodajskou stanici Českého rozhlasu, nečeká žádný další rozvoj a postupně splyne s připravovanou celoplošnou stanicí mluveného slova. Radě Českého rozhlasu to podle serveru Lidovky.cz řekl generální ředitel ČRo Peter Duhan. Stalo se tak krátce poté, co rozhlas zrušil pozici ředitelky zpravodajských stanic a Hanu Hikelovou, která ji zastávala, propustil k 31. lednu pro nadbytečnost.

K TÉMATU: Ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová k 31. lednu končí

Na zasedání nám řekl, že Rádio Česko z hlediska jeho projektů nehraje prioritu, citují Lidovky nejmenovaného radního. Informaci webu potvrdil i šéfredaktor stanice Václav Sochor: Bylo mi řečeno, že rádio je zbytečné dál rozvíjet, do budoucna by se mělo stát jádrem zamýšleného kanálu mluveného slova. Rádio Česko, stejně jako ČRo 1 – Radiožurnál, spadalo ještě začátkem ledna pod ředitelku zpravodajských stanic Hikelovou.

ČTĚTE TAKÉ: Rádio Česko může přijít o rozhlasové kmitočty v pásmu VKV

Tipy C

Odvolaná Hikelová ale serveru DigiZone.cz řekla, že jí Duhan již před týdnem Rádio Česko odebral. Už 10. ledna mi bylo v době mé dovolené odebráno vedení zpravodajského Rádia Česko, takže jsem fakticky řídila už jen Radiožurnál, uvedla. Po zániku funkce ředitele zpravodajských stanic budou šéfredaktoři obou programů podléhat náměstkovi generálního ředitele pro program. Tuto funkci dočasně vykonává sám generální ředitel Peter Duhan.

Později by zpravodajství mělo přejít pod nově vytvořenou funkci ředitele centra zpravodajství, již chce Duhan obsadit letos na jaře. Zároveň chce zavést čtyři celoplošné programy ČRo oproti dnešním třem a odsunout Radiožurnál z pozice „Jedničky“ na „Dvojku“. Jeho místo by měla zaujmout nynější stanice ČRo 2 – Praha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).