Hlavní navigace

Radim Pařízek: V lednu začneme stavět třetí přechodovou síť

18. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na konferenci Radiokomunikace oznámil jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek, že jeho společnost požádala ČTÚ o parametry pro přechodovou síť ve standardu DVB-T2.

Po obecném úvodu na téma přechodu na DVB-T2 upřesnil Radim Pařízek aktuální kroky operátora Digital Broadcasting. Požádali jsme Český telekomunikační úřad o lokality a parametry pro třetí přechodovou síť, uvedl Pařízek. S výstavbou sítí chce Digital Broadcasting podle Pařízka začít po Novém roce a s největší pravděpodobností se síť spustí nejprve na území hlavního města Prahy.

PSALI JSME: Jaká bude Konference Radiokomunikace 2016 v Pardubicích?

Síť Digital Broadcasting by i ve standardu DVB-T2 měla umožňovat regionalizaci, konkrétně Pařízek slíbil rozdělení regionů Hradec Králové a Pardubice, které jsou v současné době kvůli terénním podmínkám spojeny v jeden celek. Pařízek také předpověděl, že po odebrání pásma 700 MHz budou náklady pro všechny operátory srovnatelné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).