Hlavní navigace

Radim Pařízek si udělal radost a spustil čistě rockovou televizi, Relax je jen bonusem

14. 9. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Sobě i ostatním fanouškům rocku udělal Radim Pařízek svou novou televizí Rebel. Relax je možné vzhledem k její náplní chápat jako bonus do celé rodiny Pohoda.

Odstartovaly kanály Relax a Rebel

Stanice Pohoda startovala přibližně před rokem a stala se jedním z hlavních lákadel multiplexu 4, které mělo donutit diváky si tuto novou zemskou digitální síť naladit. Radim Pařízek sliboval spuštění tohoto programu dlouho, a když v roce 2012 oznámil, že se tak skutečně stane, věřil tomu málokdo. Jak sám ale tehdy Pařízek řekl, je člověkem, který si jde vytrvale za svým cílem a nakonec ho splní. Otázkou ovšem je, zdali byla Pohoda skutečně televizním programem, bez kterého by diváci nemohli existovat. Osobně jsem toho názoru, že bylo velice obtížně určit, pro koho, tedy jakou cílovou skupinu, je vlastně určena.

Pohoda doposud kombinovala především magazíny vysílané ze studia (a občas i z exteriéru) s rockovými videoklipy a koncerty, které byly tak trochu jako bonus pro diváky, protože Radimu Pařízkovi nelze upřít, že je duší i srdcem rocker, a tak si tímto prvkem ve vysílání tak trochu splnil svůj sen. Televize Pohoda by se tak dala zjednodušeně označit jako stanicí lifestylově-rockovou. To se má právě proměnou na Relax změnit. „Nová“ televize bude vysílat magazíny doplněné také o akviziční seriály a telenovely. Tou první, která se na Relaxu objeví, bude Divoký anděl. Hlavními tvářemi relaunchované stanice budou Petr Novotný a Jiří Krampol. Relax je naopak čistě rocková.

Lukáš Polák: Radim Pařízek spouští kanály Relax a Rebel. Poradíme, kde a jak je naladit

Lukáš Polák: Telenovelu Divoký anděl postaví televize Relax také proti zpravodajským relacím


Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

Radim Pařízek příliš často rozhovory neposkytuje. Na snímku s šéfredaktorem DigiZone.cz Janem Potůčkem.

Kanály AXN Black a AXN White odhalily program

České zastoupení společnosti Sony Pictures Television Networks ve čtvrtek zveřejnilo programová schémata svých chystaných kanálů AXN Black a AXN White, které chystá kromě našeho a slovenského trhu uvést také do řady dalších evropských zemí. Z vysílacích plánů je konečně patrné, čím se budou oba programy od sebe lišit. Stanice AXN Black bude žánrově pestřejší. Kromě seriálů nabídne i reality a docu formáty. Tyto pořady budou například zastupovat Jedlík masa (Meat Eater), Lovci kachen (Duck Commander), Černé zlato (Black Gold) nebo Odhalení: Případy spiknutí (Unsealed: Conspiracy Files).

AXN Black nabídne pořady především novějšího data. Nejdále zajde do druhé poloviny devadesátých let. Z nejznámějších seriálů se tu objeví Andromeda, V.I.P., Enterprise, Farscape, Star Trek: Hluboký vesmír devět nebo Spartakus. Vysílání stanice však začne filmem Robocop z roku 1994. Diváci se mohou těšit ale také na jednu čerstvou novinku z letošního roku, seriál Strážce pořádku, konkrétně jeho čtvrtou řadu. Tento seriál natáčí od roku 2010 ve Spojených státech stanice FX pod originálním názvem Justified. V hlavní roli se představí Timothy Olyphant, kterého mohou diváci znát například z role Hitmana.

Lukáš Polák: AXN Black bude žánrově pestřejší, AXN White se zaměří čistě na seriály

Daniela Drtinová promluvila o svém přeřazení

Generální ředitel České televize Petr Dvořák podle slov moderátorky Daniely Drtinové konzultoval její práci s některými politiky. Drtinová byla nedávno přesunuta z prestižní analyticko-zpravodajské relace Události, komentáře do méně sledovaného Interview ČT 24, které nově nese její jméno. Moderátorka to uvedla v otevřeném rozhovoru pro aktuální vydání magazínu Pátek Lidových novin. Drtinová si původně myslela, že informaci, jež se k ní donesla, je pouze fámou, ale Dvořák ji tuto skutečnost potvrdil.

Vy si myslíte, Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete? Vždyť to je přece významná cílová skupina, citovala moderátorka ze schůzky s generálním ředitelem, která proběhla po jejím přeřazení do Interview. Odpověď ji překvapila a reagovala slovy: Pane generální řediteli, já si myslím, že ředitel sebevědomé veřejnoprávní televize nechodí za politiky a neptá se jich na své moderátory. Petr Dvořák podle jejích slov svůj postup označil za správný. Daniela Drtinová uvedla, že ze strany vedení teď necítí nadstandardní podporu.

Lukáš Polák: Vaši práci jsem konzultoval s politiky, přiznal prý Daniele Drtinové šéf České televize


Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

Kritika současného generálního ředitele České televize Petra Dvořáka ze strany veřejnosti sílí

Stručně

Plány České televize na rekonfiguraci multiplexu 1, která by umožnila zařazení kanálů ČT :D a ČT art, zkřížily mimo jiné i požadavky zákona na vysílání Audio Description, vysvětlili mimo jiné v obsáhlém rozhovoru pro DigiZone.cz manažeři ČT.

Jan Potůček: ČT :D a ČT art jsme chtěli do multiplexu 1, ale nevešly se tam, říkají Pavel Hanuš a Ivo Ferkl

Lukáš Polák: Problémy s příjmem nových stanic přifoukla média, postěžoval si šéf České televize

Dva nové silné vysílače může spustit Regionální síť 7, kterou provozuje Radim Pařízek a již využívá Česká televize pro šíření dvou nových programů, dětské ČT :D a kulturní ČT art. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) jí přidělil dva nové kmitočty v Domažlicích a Znojmě.

Jan Potůček: Pařízkova Regionální síť 7 získala kmitočty pro Domažlicko a Znojemsko

Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, které jsou operátory multiplexu 4 a Regionální sítě 7, částečně odstranily technické problémy, jež se objevily na svitavském vysílači Hřebečov.

Lukáš Polák: Déčko, ČT art, Nova HD a další kanály na Svitavsku konečně s lepším pokrytím


Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

Výkonný ředitel Déčka Petr Koliha

Hudební kanál iConcerts je od středy dne dostupný zákazníkům satelitní služby Skylink pouze v SD a nikoliv HD rozlišení jako doposud. Stanice je k dispozici nově v poměru 704×576 pixelů (obrazových bodů).

Lukáš Polák: Hudební stanice iConcerts pro zákazníky Skylinku pouze v SD kvalitě

Jen do konce listopadu bude bývalá výkonná ředitelka divize Nová média Pavlína Kvapilová zaměstnankyní České televize. Nedostala totiž nabídku na jinou pracovní pozici a poté dostala od ČT výpověď z pracovního poměru pro nadbytečnost.

Jan Potůček: Pavlína Kvapilová definitivně končí v ČT, dostala výpověď pro nadbytečnost

Čtrnáct předvolebních diskusí, každou zaměřenou na jeden kraj, bude od poloviny září vysílat Česká televize. Český rozhlas nabídne nejrozsáhlejší předvolební vysílání v historii. Celkem půjde o 100 hodin speciálních pořadů.

Jan Potůček: Česká televize i Český rozhlas představí předvolební vysílání, už teď čelí kritice

Tipy C

Jan Potůček: ČT k volbám nedá Exit Poll, krajské debaty odvysílá ze studií v Praze, Brně a Ostravě

Jan Potůček: Rozhlas si nezadá předvolební průzkumy, poslední debatu ukončí minutu před volbami

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).