Hlavní navigace

Radim Pařízek: DVB-T2 z Ládví a v Ostravě spustíme během několika týdnů

15. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digital Broadcasting čeká se spuštěním dalších DVB-T2 vysílačů na dodání klíčové přenosové technologie. Zpoždění může nabrat i veřejnoprávní multiplex.

Na konci srpna spustila společnost Digital Broadcasting vysílání svojí přechodové DVB-T2 sítě s číselným označením 13 na kanálu 24 z vysílače Praha-Novodvorská. Podle tiskové zprávy měl být další pražský vysílač z lokality Ládví spuštěn rovněž na 24. kanálu v dohledné době, po nepředvídatelně nutné výměně anténního napáječe.

PSALI JSME: Společnost Digital Broadcasting zahájila provoz DVB-T2

Následovat by měly i další vysílače po celé České republice, nejdříve na Severní Moravě v Ostravě, posléze v Brně a dalších regionech. Aktuálně vysílají v přechodové síti 13 dvě televizní stanice Rebel a Relax vlastněné jednatelem Digital Broadcasting, podnikatelem Radimem Pařízkem.

Jednatel společnosti Digital Broadcasting, ostravský podnikatel Radim Pařízek.

Zpoždění kvůli technologiím i koordinaci

Jak Pařízek sdělil serveru DigiZone.cz, potřebnou součástku by měli jeho technici dostat do dvou týdnů. Spuštění DVB-T2 vysílání z Ládví by pak už mohlo být otázkou maximálně několika týdnů, upřesnil Pařízek s tím, že jako další přijde na řadu zmiňovaná Ostrava.

K TÉMATU: V lednu začne Digital Broadcasting stavět třetí přechodovou síť

UX DAy - tip 2

Na podzim bylo ohlášeno i spuštění DVB-T2 multiplexu České televize, kvůli problémům s mezinárodní koordinací by ale jeho start mohl také nabrat zpoždění. Na nezbytnou koordinaci veřejnoprávní DVB-T2 sítě zatím stále čeká třeba oblast Českých Budějovic.

Vše o přechodu na nový standard zemského vysílání DVB-T2 najdete v příslušné tématické sekci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).