Hlavní navigace

Rádia Blaník a Krokodýl mohou expandovat do dalších lokalit

18. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílací rada zároveň schválila provozovateli Hitrádia Faktor přesun vysílače na Kleti. Tím by mělo dojít ke zlepšení pokrytí signálem například na Lipensku a Českokrumlovsku.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přidělila na svém posledním zasedání provozovatelům rozhlasových stanic Blaník a Krokodýl nové frekvence. V případě prvního jmenovaného programu jde o lokalitu Jablonec nad Nisou – ulice Na výšině, u druhého pak o Moravské Budějovice – silo. V Jablonci může vysílat Blaník výkonem 100 Wattů na kmitočtu 92.7 MHz. Podle webu Jihlavského DX klubu už je vysílač v tuto chvíli v provozu a provozovatel stanice se o něm zmiňuje i na webu. V Moravských Budějovicích bude Krokodýl šířit signál na frekvenci 107.9 MHz taktéž výkonem 100 Wattů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Country Rádio expanduje do Mostu a Zlína, další vysílatel uspěl v Plzni

Vysílací rada zároveň na svém posledním zasedání zároveň schválila provozovateli Hitrádia Faktor, společnosti Media Bohemia, přesun jejího nejsilnějšího vysílače umístěného na Kleti, který šíří signál na frekvenci 104.3 MHz. Z uvedených GPS souřadnic je patrné, že zatímco doposud byly antény Faktoru umístěny na samotné stěně rozhledny, po přesunu jsou nyní na vojenské věži nedaleko odtud. Na první pohled kosmetická změna je však pro Hitrádio Faktor velmi důležitá. Tímto krokem by se mělo výrazně zlepšit pokrytí stanice ve směru od východu po jihozápad, kterému doposud stínily právě zdi rozhledny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).