Hlavní navigace

Rada pro vysílání bude znovu rozhodovat o zániku původní licence Primy. Přizve RTA

1. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT Městský soud v Praze zrušil rozhodnutí RRTV o zániku licence Primy, která televizi ukládala povinnost poskytovat prostor regionálním stanicím

Zrušení původní licence televize Prima, která od letošního roku vysílá pod novým názvem Prima family a na základě zcela nové licence, se bude muset provést znovu a důkladněji. Rozhodnul o tom Městský soud v Praze, na který se obrátila Regionální televizní agentura (RTA). Právě její studia totiž zánikem původní licence Primy přišla o možnost připojovat se do vysílání druhé nejsledovanější televize v zemi, přičemž nebyla přizvána k rozhodování Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o osudu staré Primy.

BRAND24

DOKUMENT: Rozhodnutí Městského soudu v Praze o nepravomocném zániku licence televize Prima (PDF, 531,3 kB)

Městský soud v Praze takovou praxi odmítnul a vrátil věc Radě k dalšímu řízení. Ta sice proti rozhodnutí podala kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu, ale zároveň zahájila nové správní řízení se společností FTV Prima o zániku původní licence Primy, k němuž jako účastníka přizvala provozovatele pěti regionálních studií RTA. Všichni účastníci řízení nyní mají 30 dnů na to, aby se k usnesení Rady vyjádřili. RRTV původní licenci Primy odejmula na její vlastní žádost letos 17. ledna, tedy víc než dva týdny poté, co stará Prima přestala vysílat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).