Hlavní navigace

Názory k článku Rada ČRo: mediální prezentace kauzy Radia Wave je zcela zkreslená

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2008 13:26

    Pamětník
    Pokud by Rada ČRo byla jen parta s odpuštěním "pantátů", potom bych jejich názor : "Jednotliví členové Rady mají právo na svobodnou výměnu názorů a nikdo vně Rady nemá právo členy v diskuzi omezovat či na Radu vyvíjet nátlak," přirozeně respektoval. Netuším ale, co by se stalo, kdyby toto jejich nezávazné "klábosení" vyústilo v nějaké zákazy nebo "doporučení" vůči RW. Jak se zdá, jen díky tomu, že fonetický záznam jednání pronikl na veřejnost, k tomu skutečně zatím nedošlo. Již jen fakt, že takový záznam vznikl, o důležitosti schůzky něco svědčí. Stejně si myslím, že členové rady v ní působí hlavně v politické roli a zde se vymlouvat na špatné poradce je přinejmenším podivné, nebo snad v našem politickém/státním prostředí obvyklé?
  • 10. 11. 2008 13:23

    Nodar
    já o "vzdělání členů Rady ČRo, jejich nabyté praxi a mnohaletých zkušenostech" vůbec nepochybuji, jen si matně vzpomínám na dávný pravěk, kdy jsem byl mladý a poslouchal kapely jako Deep Purple či Queen na Rádiu Luxembourg, protože místním vzdělaným odborníkům připadaly ty máničky a jejich hlasitá nemelodická hudba jako nevhodná pro mladou generaci :-)
    Doufám že současná rada se dobře orientuje v moderních hudebních směrech :-D
  • 10. 11. 2008 13:29

    Jan Potůček
    Technická: všechna zasedání Rady ČRo jsou veřejná a musí se z nich pořizovat záznamy, které se potom vystavují na webu Rady ČRo. A pak si rada vytvořila ještě "předsednictvo", o kterém není v zákoně o ČRo ani slovo, a toto předsednictvo se schází neveřejně, z jeho zasedání se nedělají zápisy ani audiozáznamy. Na to by se měli podívat poslanci, protože radní tím obcházejí zákon.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).