Hlavní navigace

Další český 3D film se má jmenovat Psychopompos a natáčejí ho studenti

22. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ GALERIE A VIDEO – Ke krátkému filmu na motivy stejnojmenné básně H. P. Lovercrafta napsala scénář Lucie Gukkertová, která ho bude taktéž režírovat.

Snímek vypráví příběh obyvatel malé české vesnice na počátku 19. století, nad níž se tyčí tajemný hrad, jehož majitelé ovládají magické síly…

S 3D technologií pomáhají studentům Jan Buriánek z AV Media a Petr Kašpar ze společnosti Createx Systems. Natáčení probíhalo na hradě Točník, v kouřimském Skanzenu, v lesích v okolí Voděradských Bučin nebo v pražských ateliérech společnosti Three Brothers Production. O rekvizity se postaral Oleg Petrov a ve filmu se objeví řada zvířat a zejména vlkodlak. Jeho masku speciálně pro snímek Psychopompos připravil Jakub Gründler.

ČTĚTE TAKÉ: Začalo natáčení Labyrintu II

Natáčení sedmé řady Hry o trůny

Kompletní Pustina si odbude premiéru na festivalu v Torontu

Film se studenty natáčejí herci Jana Altmannová, Michaela Dolinová, Jana Kremanová a Jared Doreck. Ten se ujal hlavní mužské role a před nedávnem jsme ho mohli vidět v Shakespearově Richardovi III., kde ztvárnil krále Jindřicha VII. 

Prvním českým 3D filmem byla muzikálová komedie V peřině z roku 2011 a ve 3D byl natočen i snímek Aldabra z roku 2014.

H. P. Lovercraft (20. srpna 1890 – 15. března 1937) je americký mistr tajemných a hororových příběhů zavánějících ovšem také zejména fantasy, které kombinoval v tehdejším oblíbeném žánru zvaném „weird fiction“. Psal pod několika pseudonymy a proslavil se především povídkami pojednávajícími o Cthulhu (bájní „Prastaří“), kde popisuje podivné a temné síly, které obývaly Zemi milióny let před vznikem lidstva.

BRAND24

Zdroj: Wikipedie

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).