Hlavní navigace

Názory k článku Průvodce digitálním vysíláním (12.): Kombinujeme digitální příjem

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2007 16:20

    Štěpán (neregistrovaný)
    ANO p.Kálal, máte naprostou pravdu. Tento konkrétní přístroj již vlastním a mohu potvrdit, že je to velmi dobré řešení pro každou domácnost (Která nemá něco už zvlášt'). Těch výhod je ještě mnohem víc (s Combo přístroji), které jste ani neuvedl, ale to nevadí. Např.jen jeden dálkový ovladač, rychlé přepnutí mezi Sat a DVB-T. Jeden přístroj pod TV propojen jen jedním Scart kabelem. Hned se dá nahrávat na externí zařízení z obojího (na Video či PVR). Už je to hned několik výhod. Cena je myslím taktéž nižší, než u 2 samostatných komponent. S Combo Golden Interstarem jsem naprosto spokojen.
  • 7. 7. 2007 18:57

    ibrc (neregistrovaný)
    Z vlastní zkušenosti mohu doporučit LCD televizor od Technisatu HD Vision. Přijímá DVB-T, DVB-S i DVB-C a navíc je možné koupit i verzi PVR, takže ani na nahrávání není nic potřeba. Elegantní řešení vše v jednom. Není třeba nic jiného. Při sledování a přepínání si člověk ani neuvědomí že přepíná mezi satelitem a anténou.
  • 8. 7. 2007 16:30

    a8n (neregistrovaný)
    Akorát jsem teda nepochopil, k čemu by to mělo být dobré? Osobně si vystačím se satelitem. A taky nevím, co vidíte na Astře 19,2E. Přijde mi zajímavější pozice 28,5E, ale asi to bude tím, že neumím německy.
  • 8. 7. 2007 18:02

    Fun Thomas (neregistrovaný)
    Zajimave. Chtel bych se zeptat na tu verzi s PVR. Rekorder ma svuj vlastni (tunery) nebo se behem nahravani nelze koukat na nic jineho nez na to, co se nahrava?

    A DVB-C je u nas asi na nic, ne? UPC i Karneval, pokud vim, stejne pozaduji (vnucuji) svuj specialni prijimac :-(.
  • 9. 7. 2007 17:15

    Štěpán (neregistrovaný)
    Jako integrované řešení určitě zajímavý kousek. Nevýhoda? Pokud se něco po...tak příjdete hned o všechno i holou TV. S PVR myslím o to ještě komplikovanější a choulostivější na kazivost a pak následný servis. Myslím, že je lepší a určitě vybavenější když je zvlášt' a samostatnej.
  • 9. 7. 2007 19:42

    anonymní
    Přesně tak. Také nechápu smysl. Je sice pravda, že podobné věci jsou v této chvíli komerčně úspěšné, tedy velmi se to prodává, tedy je o to zájem. Ale spíše je to hloupostí kupujících. Ovšem jinak jsem velkým nepřítelem těhle věcí. Argument jedno DO je pitomost, již desítky let existuje něco jako universální DO, kterým lze mimo satelitního přijímače, DVD recorderu, přijímače DVB-T ovládat třeba i světlo v místnosti a žaluzije. Možná se dá říci, že se ušetří trochu za elektriku ve stavu Stanby, ovšem dnes už má hodně přijímačů, tak nízkou spotřebu, že se mi to zdá zanedbatelné. Tyto dvojkombinace a trojkombinace jsou na tom naopak tak, že nic není doptažené. Tedy vždy se to prodávalo s tím,že jedna část byla nadprůměrná, druhá podprůměrná. Ať šlo o tuner a gramofon v jednom nebo o TV a satelitní přijímač v jednom atd. Těch všelijakých věží a mini věží na trhu je. Ale kdo chce solidní audio techniku, kupuje si CD přehrávač a tuner a zesilovač zvlášť a nikoli v jednom. Dost dobře nechápu, co si někdo počne se satelitním přijímačem, když chtěl přijímač na DVB-T za účelem sledování ČT nebo Nova, jen z toho bude zmatený. A kdo zase má špičkový satelitní přijímač a točí po půlce horizontu, tak k čemu mu vlastně je DVB-T. Stejně tak, pokud je někdo plátcem DIGI TV nebo UPC nebo Telefónica O2, má v nabídce vše potřebné a DVB-T na nic nepotřebuje. Největší problém nastane ve chvíli poruchy. Tedy v té chvíli je dotyčný zcela bez TV. Při rozdělení těch věcí, mu vždy funguje alespoň jedno nebo druhé. U velmi podobného přijímače, tedy na fotografie je tuším GI CI 8300, tak tedy GI 8200 jsem se setkal s tímto typem zvláštního chování. Při procházení stanic multiplexu A vše OK. Při procházení stanic DVB-S vše OK. Při procházení stanic multiplexu B vše OK. Při přepnutí ze stanice multiplexu B na stanici multiplexu A nebo DVB-S vše OK. Ovšem při opačné operaci, tedy při přepnutí jak z DVB-S nebo multiplexu A na stanici multiplexu B, ztratil přijímač signál a objevil se znovu až po resetu přijímače. Zvláštní. Nemám rozhodně důvěru ke kombinacím. Rozhodně ne. Dva nezávislé přijímače sice zaberou o trochu více místa, je trošku problematičtější propojení, ale je to větší jistota v případě poruchy jednoho z nich. To samé je třeba u PC scanner a tiskárna v jednom atd. Pokazí se tiskárna a nelze ani scannovat, pokazí se scanner nelze ani tisknout. NE !
  • 29. 1. 2008 6:35

    ATom (neregistrovaný)
    Více zařízení je podle mě taky k ničemu, protože pak v podstatě není možné nahrávat přes DVD rekordér. Mám Set-Top-Box od UPC a jediný způsob jak něco nahrat je manuálně ho zapnout předtím než chci nahrávat, když chci nahrávat ze dvou mám smůlu. To je ta výhoda digitalizace. Nemluvě o tom, že signál z digitálního převádí na analogový a ve videu zase digitalizuje.
  • 10. 7. 2007 17:24

    Štěpán (neregistrovaný)
    Když ale chcete kupovat obojí (nemáte zatím ani jedno), tak je to blbost to kupovat zvlášt' za více peněz, složitě pak propojovat a kabelovat. Golden Interstar není žádná šunka z Číny, to si uvědomte. Je to také hlavně o kvalitě použitých komponent. Nemám s ničím problémy. A předchůdci samozřejmě nejsou tak Hardwarově vychytané jak pozdější modely, to je snad samozřejmé. Jen škatule je stále stejná, ale vnitřnosti se dotahují postupně u novějších modelů. Za chyby přístroje mohou i často chybné a staré Firmwary, nahrajte nejnovější verzi. Kolikrát se problém odstraní. O těch chybách co píšete mezi přepínáním Multiplexů či Satem, opravdu žádné neregistruji (u GI 8700CRCI). Žádný problém. Nejspíš je chyba ve Firmwaru. O vadě v Hardwaru silně pochybuji. Obrat'te se na servis, pokud to neumíte udělat sám a nemáte-li RS-232 kabel. U Multifunkčních zařízení k PC jak píšete také hodně záleží na značce i ceně. Canon např. není z daleka to samé co Lexmark. A v-v-v-v-o tom to je!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).