Hlavní navigace

Provozovatel Skylinku překlopí do MPEG-4 na satelitu Astra 3B další kanály

6. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tato skutečnost pro satelitní diváky znamená, že pro další sledování těchto stanic budou potřebovat satelitní HD box. Kanály je možné přijímat bez problémů i v České republice.

Provozovatel satelitní služby Skylink, lucemburská skupina M7, překlopí od zítřka na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, další programy z normy MPEG-2 do modernějšího kódování MPEG-4. M7 tak pokračuje ve strategii, kterou nastavila i u Skylinku, postupný přechod do úspornějšího způsobu přenosu signálu. Tentokrát se tak stane prostřednictvím nizozemské platformy Canal Digitaal, a to v případě tamních regionálních kanálů Omrop Fryslân TV, TV OostTV Gelderland. Pro sledování těchto stanic tedy bude nutný satelitní HD box.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink a CS Link budou v únoru přelaďovat. Chystá se Sport 2 HD, zmizí HBO v SD

BRAND24

Nizozemské kanály jsou zajímavým zpestřením programové nabídky na satelitní pozici 23,5 stupně východně, protože jsou šířeny bez kryptování, tedy nutnosti použití dekódovací karty některého z operátorů. Bez problémů je tedy možné tyto stanice sledovat i v České republice a na Slovensku. Jde ovšem pouze o regionální stanice. Plnoformátové a tematické kanály jsou v nabídce Canal Digitaal kódované, stejně jako ty ve Skylinku. V případě některých stanic existují výjimky. Z českých programů vysílají na pozici 23,5 volně například ČT 24, Óčko, TV Noe, RelaxRebel.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11914/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).