Hlavní navigace

Prostřeno: testování hranic, jejich posouvání a umění možného

26. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: FTV Prima
Existuje věc, kterou bude muset udělat soutěžící, aby ji nevysílali? Nebo už se tak stalo? A čeho všeho se ještě vůbec můžeme dočkat?

Českým Facebookem hýbaly tento týden dvě věci: snídaně s Andrejem Babišem a Prostřeno, které ve své podobě překonalo všechno, co se na obrazovce do této chvíle objevilo. Když jsem minule o Prostřenu psal jako o cirkusu postižených, které elektrické biče dráždí do nepříčetna, myslel jsem si, že jsem viděl dno. Hranici, kam se až dá zajít. Ale mýlil jsem se.

Televize Prima opět překonala hranice myslitelného a v duchu klasické barnumovské tradice prostě trošku šlápla na plyn. Tento týden byl důkazem toho, že jakákoliv hranice je prostě jen smyšlená čára, kterou stačí nevnímat a bude sama překročena.


Autor: FTV Prima

Účastníci posledního Prostřeno zatím bez hlavní hvězdy. Ajťák Karel (viz perex) dorazil se zpožděním.

Playmate poražena slepicí

Takže co jsme tento týden viděli a kolik z nás se na to dívalo? V pondělí se na těhotnou playmate Lindu Bernátovou dívalo 530 tisíc lidí. V úterý se na Amose Didunyka, studenta a dumpster divera, který chtěl servírovat zeleninu z kontejneru a smažené cvrčky, dívalo 623 tisíc diváků. Středa: Pavel Pavlousek, na kterém byla sympatická jeho přirozenost. Polívka z kelímku, guláš z konzervy, palačinky z prášku – no přijít ke mně na návštěvu taková partička idiotů, taky bych asi nepřipravoval nic jiného.


Autor: Pictaram.com

Playmate Linda Bernátová

Absolutním rekordmanem a hvězdou internetů se tento týden stal samozřejmě Karel Ondrka – ajťák, co spí v rakvi, má slepici, co se jmenuje Babiš, má Tourettův syndrom a trpí permanentní erekcí. 862 tisíc diváků. Ještě jednou si to číslo přečtěte – osm set – šedesát – dva – tisíc. Páteční Jana Kavalírová ho samozřejmě nemohla překonat, jediná trošku normálnější účastnice získala ale slušných 744 tisíc diváků.

Zaplať pánbůh za Macuru…

V minulé recenzi jsem vzpomenul Zdeňka Macuru a tituloval ho jako „obtloustlého mongoloidního pitomečka“, protože jsem si prostě nedokázal představit, že by mohlo být něco pitoresknějšího. Při pohledu na krátké sestřihy Prostřena z tohoto týdne bych se tímto rád Macurovi veřejně omluvil. Ve srovnání s tím, co jsme na Primě viděli tento týden, působí on sám jako typický příslušník maloměstské střední třídy.

Domnívám se, že casting pořadu má na starosti evidentně velice úchylná partička, která se prostě vsadila o to, kdo přivede největšího idiota. A tenhle týden prostě vybrali svoje největší favority. Nebo ne? Nebo to bylo jen předkolo? A co přijde příště? Jde to vůbec ještě někam posunout?

BRAND24

Myslím, že dá. Sledovanost v sedmimístných číslech je Prostřenu na dosah. A proč ne… Bavit se pohledem na zrůdy je prostě oblíbená lidová zábava. Ještě jednou se ocituju: „lidi prostě mají zvrácenou radost, když je na tom někdo hůř než oni sami.“ Někteří účastníci Prostřena vzbuzují lítost, někteří pousmání, ale evidentně to Primě funguje dobře.

A ano, Češi jsou smějící se bestie. Ale když už si myslíte, že větší bizár už to nemůže být, tak vás televize Prima probudí ze sna. Nevěříte? Tak se koukněte na Prostřeno. Překonávání hranic tím nejneuvěřitelnějším způsobem. Jsem zvědavý, co přinese příští týden. A o to celé tady vlastně jde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Komentátor, fejetonista, milovník dobrého piva, reklamy a world music.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).