Hlavní navigace

Prodejce televizorů CZC.cz nabízí vlastní garanci kompatibility s DVB-T2 a kodekem HEVC

4. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CZC.cz
Pokud zakoupený televizor nebude po definitivním přechodu na DVB-T2 fungovat, nabídne CZC.cz zákazníkům jako kompenzaci poukaz na nákup set-top boxu ve výši jednoho tisíce korun.

Společnost CZC.cz chce tímto způsobem využít zájem sportovních fanoušků o letní olympiádu. Chceme oslovit zákazníky, kteří by rádi investovali do nové televizní techniky, ale obávají se kompatibility s druhou generací digitálního pozemního vysílání, na kterou Česká republika přejde 21. února 2021, píše se ve vyjádření firmy.

Velké sportovní události jako mistrovství světa v hokeji, fotbalové Euro nebo letní a zimní olympijské hry představují podle názoru společnosti pro řadu lidí impuls pro nákup nové televize nebo dalšího audiovizuálního vybavení. Česká republika sice schválila přechod na druhou generaci digitálního pozemního vysílání, ale seznam certifikovaných televizních přijímačů připravují České Radiokomunikace až na září letošního roku. Proto se CZC.cz rozhodla nabídnout na vybrané televize s podporou kodeku H.265 vlastní garanci kompatibility už nyní, uvedl v citovaném vyjádření obchodní ředitel společnosti Tomáš Pilský.

K TÉMATU: LG jako první deklaruje kompatibilitu s HEVC. Pro TV bude mít i speciální logo

Pokud po přechodu na nový standard nebude takto označená televize DVB-T2 přijímat, získá zákazník od CZC.cz zdarma poukaz na nákup set-top boxu podporujícího DVB-T2 v hodnotě tisíc korun. Všechny televize, na které se tato garance vztahuje, jsou v náhledu označeny štítkem Garance DVB-T2 a na detailu produktu opatřeny příslušným logem, uvádí se v tiskové zprávě.


Autor: CZC.cz

Avizované logo garance kompatibility televizorů se standardem DVB-T2, které chce používat prodejce elektroniky CZC.cz

O případné nekompatibilitě by měli být zákazníci podle vyjádření firmy včas telefonicky informováni. Podle údajů firmy narostl prodej televizorů v prvních sedmi měsících letošního roku meziročně o třicet procent. Zvýšenému zájmu se těší zejména modely s úhlopříčkou kolem 55 palců a UHD rozlišením. Průměrná cena jedné televize na CZC.cz je aktuálně kolem dvanácti tisíc korun, dodal citovaný obchodní ředitel Pilský.

UX DAy - tip 2

Další zvýšení zájmu o nákup televize, a to opět o modely s větší úhlopříčkou, pak prodejce očekává se startem letních olympijských her v brazilském Rio de Janeiru, které jsou na programu od tohoto pátku.

Problematice přechodu DVB-T2 pak CZC.cz věnovala na svém webu vlastní microsite.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).