Hlavní navigace

Prodej OLED televizoru Philips 55POS901F zahájen i v Česku. Za hodně zajímavou cenu

23. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: TP Vision
UVNITŘ PODROBNÉ PARAMETRY KE STAŽENÍ – Výhradní prodejní kanál Alza, obrazovka OLED, osvícení pozadí Ambilight, operační systém Android TV (6) a úhlopříčka 140 cm. Zajímá vás?

O tomto televizoru od společnosti TP Vision prodávající pod značkou Philips jsme vás informovali už několikrát a poprvé před jeho uvedením na zářijovém veletrhu IFA 2016. Od té doby se také objevil na stránkách prodejců za původně oznamovanou cenu 99 999 Kč. Přednost však v listopadu dostala mj. Velká Británie a k nám se dostává až nyní v počtu kusů – podle výrobce – „takovém, jaký bude zapotřebí“.

Philips 55POS901F se sice začal nabízet od včerejška, první kusy ale mají do Alza.cz dorazit v sobotu, 25. února 2017. Ve stručnosti si zopakujme, co za 89 999 Kč vlastně dostanete. Podrobné technické parametry přímo od výrobce jsou pak ke stažení v PDF a češtině na konci článku.

K TÉMATU: TP Vision (Philips) uvádí svou první OLED. Televizor uvidíme na veletrhu IFA

Nejnovější špičkové televizory ve videu, včetně dvou k Philipsu 55POS901F

Veletrh CES 2017: OLED bez reproduktorů

Panasonic uvádí další OLED. I na český a slovenský trh

Philips OLED 901F má úhlopříčku 55 palců, tedy 140 cm, obrazovku OLED nevyžadující podsvícení s rozlišením Ultra HD (4K), zdvojené tunery a kompletní podporu kodeku H.265/HEVC. Obrazovka má splňovat standard Ultra HD Premium a nechybí ani technologie HDR (minimálně HDR 10) a rozšířený barevný gamut podle DCI-P3 WCG (99 %).

Zároveň jde také o jediný OLED televizor s technologií osvícení pozadí Ambilight (patent) a jako první také bude rovnou z výroby vybaven operačním systémem Android TV (6), na který značka momentálně přechází i u jiných televizorů (viz samostatný článek).

UX DAy - tip 2

Zabudovaný audiosystém je typu 6.1 a je složen ze šesti předních měničů (viz hliníková lišta pod obrazovkou) a jednoho basového umístěného na zadní straně. Celkový výkon je 30 wattů RMS, televizor váží 21 kg a rozměry s podstavcem jsou 1229 × 818 × 233 mm (Š x V x H).

Podrobné parametry výrobce ke stažení (PDF), OS Android TV (5.1) už zaměněn za „šestku“: Philips OLED 901 – 55POS901F, data_cescz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).