Hlavní navigace

Prima Plus zřejmě odstartuje na Slovensku v lednu

23. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: FTV Prima
Oficiální představení nové stanice FTV Prima má být v lednu 2017. Licence k vysílání pochází od české RRTV.

Společnost FTV Prima by měla, podle generálního ředitele, veřejnosti novou stanici představit v lednu, nicméně na portále zive.sk se objevila informace, že odstartuje 23. ledna v 8:10 zpravodajským pořadem.

Podle zive.sk se dále ve vysílání v prvních dnech objeví například Nikdo není dokonalý, Jak se staví sen, Mňam aneb Prima vařečka, Telebar či starší a novější hraná produkce FTV Prima – Rodinná pouta, Ohnivý kuře nebo Cesty domů.

ČTĚTE TAKÉ: Prima představila novou streamovací aplikaci pro hybridní televizi

Skylink nabízí jako zatím jediný operátor nový, o hodinu zpožděný kanál Prima +1

Licenci k vysílání prostřednictvím družice má od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přímo společnost FTV Prima. Dá se proto předpokládat, že se program objeví u satelitního operátora Skylink. V licenci se píše, že program bude minimálně na 14 hodin denně a bude tematickým kanálem sestávajícím zejména z pořadů vlastní tvorby provozovatele vysílání, a to dramatické i zábavní či různých formátů typu „reality“. Vysílání bude doplněno i o zpravodajské či publicistické pořady. Pořady budou jak premiérové, tak archivní.

Podle nedávného vyjádření Marka Singera pro DigiZone.cz se po čase mohou objevit i akviziční pořady. Singer ale vyloučil, že by si FTV Prima nechávala vyrábět slovenský dabing. Licence na stanici je česká a řídí se českou legislativou, a tak slovenský dabing na novou akviziční tvorbu není nutný. Asi 50 % celkového vysílacího času má být vyhrazeno vysílání pořadů evropské produkce, ale není nutné vysílat evropská díla vyrobená nezávislými výrobci s ohledem na to, že vysílání bude převážně zaměřeno na vlastní tvorbu.

Singer zatím nevyloučil ani nepotvrdil, že by FTV Prima zvažovala vstup se stanicí Prima Plus do slovenského DVB-T poté, co se uvolní místo po stanicích provozovatele Markíza Slovakia. Současné znění licenčních podmínek hovoří pouze o vysílání prostřednictvím družice na 12 let.

BRAND24

Společnost FTV Prima tak reaguje na nelegální šíření českých tematických kanálů Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Max a Prima Zoom na Slovensku.

Z podobných důvodů již zde vysílá i stanice Nova International a podle neoficiálních informací chystá zřejmě svou slovenskou verzi i společnost Barrandov Televizní Studio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).