Hlavní navigace

Názory k článku Požere internet televizi? Aneb několik postřehů z Video Internet Fora 2011

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2011 22:17

    bez přezdívky
    Nedělejme si iluze. Sice dochází k prolínání technologií, ale zcela jistě bude značné části diváků stačit "klasické" sledování televize i v budoucnosti. Mnozí jen zapnou a dívají se. Stále zapomínáte, že na Digizone, Parabolu a podobně zaměřené weby chodí lidé, kteří se o danou problematiku zajímají. To stejné platí i o kulatých stolech. Proto bych absolutně nevyvozoval všeobecně platné závěry.
  • 22. 5. 2011 22:34

    Jiří Jursa
    Já si iluze nedělám, osobně to vidím třeba u HD, které se na odborných webech hojně probírá, ale "normálním" lidem je to celkem putna, hlavně, že se to hýbe. Ale já patřím k mladší generaci (narozen po revoluci) a u svých vrstevníků vidím, že když se na něco chtějí dívat, tak nečekají, až to po několika letech nějaká TV dá s dabingem bez možnosti originální stopy, ale prostě si to stáhnou z netu. A to je svým způsobem vychovává právě k nelineárnímu vysílání. Ale asi je pravda, že říci "dlouho nevydrží" je přehnané...
  • 22. 5. 2011 16:22

    Jiří Jursa
    "S více než třemi miliony přehrání jde o dosud nejúspěšnější původní video na českém internetu."

    Tak to si ani náhodou nemyslím...

    "PETR LINK se společnosti Lica, která pro české operátory upravuje kabelové a IPTV set-top-boxy a modemy, představil..."

    Buď je chyba v "se" a patří tam "ze" nebo musí být "představili" (vím, jsem pedant, ale tady to opravdu mění význam).

    Jinak, co se týče odpovědi na anketní otázku, tak nejvíce bych ocenil, pokud by se konference vysílala živě po internetu nebo by byla možnost prohlídnout si alespoň záznam.

    A abych nebyl úplně OT, tak musím říct, že souhlasím s Milanem Fridrichem, že lineární vysílání televize dlouho nevydrží. Ale zároveň chápu Novu, že si přeje, aby vydrželo...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).