Hlavní navigace

Posluchači dostanou dvojnásobek šlágrů. Mladí šílí, důchodci se radují

28. 9. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Televize Šlágr tento týden potvrdila, že připravuje spuštění svého druhého kanálu. Na jeho start si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Šlágr TV připravuje druhou stanici

Hudební televizi Šlágr čeká expanze. Prestižní magazín Forbes pro Českou republiku na svém účtu sociální sítě Twitter napsal stručný status, že tento kanál se brzo rozroste o další stanici.

Jedna televize Šlágr nestačí. Jak řekl ředitel Karel Peterka pro Forbes, do měsíce spustí v Praze druhý kanál plný dechovky a lidových hitů, uvedl Forbes Česko. Informaci následně potvrdil serveru DigiZone.cz i výkonný ředitel televize Šlágr Robert Kvapil. Podle jeho slov by ale zatím v komunikaci této novinky chtěl být opatrný a nechá ji přímo na Peterkovi.

Druhý kanál by se měl zaměřit opět na dechovku a country, ale chceme k němu přilákat i mladší diváky, konstatoval Kvapil a dodal, že pod modernějšími žánry si je možné konkrétně představit právě country a dechovku pro mladší posluchače. Co se týká zaměření stanice, vše je ale zatím v přípravě. V tuto chvíli tedy k tomu nemohu uvést žádné podrobnosti, sdělil výkonný ředitel televize, která by na rozdíl od hlavního Šlágru neměla být celoplošná. Chceme cílit na vybrané regiony. Mohlo by jít například o PrahuBrno nebo Ostravu, řekl Kvapil.

Lukáš Polák: Šlágr TV se dočká druhého kanálu, pro šíření využije pravděpodobně regionální multiplexy

Ve vysílání se toho tolik nezměnilo. Zmizelo v podstatě pouze logo stanice Stil, kterou nahradila Šlágr TV.
Autor: repro foto Šlágr TV

Jeden Šlágr nestačí. Televize dostane sestřičku.

Vedení CME odvolalo šéfku Markízy Ťapákovou

Z vedení jedné z televizí, která patří pod mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), odchází další vysoce postavený manažer. Poté, co se Nova rozloučila se šéfem zpravodajství Vladimírem Mužíkem, končí také generální ředitelka Markízy Zuzana Ťapáková. CME to oznámila prostřednictvím tiskové zprávy. Ťápákovou nahradí Matthias Settele, který má v televizním businessu taktéž dlouhodobé zkušenosti. Těším se na řízení týmu na Slovensku a jsem rád, že budu součástí úspěchu Markýzy a přispěji k rozvoji stanic a značek napříč všemi médii, uvedl Settele.

Matthias Settele před nástupem do CME zastával pozici generálního manažera ve společnosti Turner Nordic a Baltic a působil jako senior konzultant pro rakouskou veřejnoprávní televizi ORF. Settele byl také televizním a produkčním konzultantem pro několik mezinárodní televizní skupiny včetně RTL Group, MTG/Viasat Group a Turner Broadcasting International, jakož i televizní stanice, produkční společnosti a univerzity v rámci Evropy. Před začátkem dráhy konzultanta pracoval jako Senior Vice Prezident pro obchodní záležitosti pro společnost RTL v Německu.

Lukáš Polák: Další změna po odchodu Sarba ze CME: Markízu opouští její šéfka Zuzana Ťapáková

On-air logo Markízy a symbol HD doznaly viditelných změn
Autor: repro foto Markíza HD

Markíze se v poslední době proti konkurenci nedaří tak, jak by CME očekávala.

Herní magazín Game Page chce zpět na obrazovky

Magazín Game Page, jehož poslední díl byl v České televizi odvysílaný loni 30. června a věnoval se výhradně počítačovým hrám, videohrám a všemu okolo nich, by se mohl už brzo vrátit na televizní obrazovku. Zájem o jeho znovuzrození projevila tematická stanice Sport 5, která nedávno obohatila rodinu volně šířených programů v Praze a středních Čechách. Je pravda, že o herní magazín Game Page máme velký zájem. Jednáme s jeho tvůrčím týmem. Dolaďujeme poslední detaily, a pokud se vše podaří, pořad by se na naší obrazovce mohl objevit v listopadu, uvedl pro DigiZone.cz programový ředitel Sportu 5 Ondřej Koubek.

Jak již bylo řečeno, Game Page se vysílala do poloviny loňského roku v České televizi, konkrétně na Dvojce, její stopáž byla 26 minut. O obsahovou náplň se stará tým zkušených redaktorů s praxí v herních médiích, přičemž tři díly v měsíci jsou zasvěcené PC, čtvrtý konzolím, uvádí na svých stránkách dnes již neexistujícího pořadu veřejnoprávní médium z Kavčích hor. Game Page byla vůbec historicky prvním českým televizním pořadem o videohrách. Na obrazovkách se poprvé objevila už v roce 1999. Původně šlo o měsíčník, ale v roce 2001 se z ní stal týdeník. Game Page se po svém stažení z obrazovky přesunula na internet. Má také svou facebookovou stránku, kde eviduje téměř 94 tisíc fanoušků.

Lukáš Polák: Sport 5 má zájem o návrat herního magazínu Game Page, jedná s jeho tvůrci


Foto: Sport 5

Donedávna se Sport 5 věnoval čistě motoristickému sportu, teď se to má změnit.

Stručně

Velice překvapivá změna čekala tento týden na televizní diváky, kteří si proladili multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting. V této digitální síti, jež je z větší části obsazena kanály mediální skupiny Nova se objevil další z jejích kanálů, konkrétně Nova Cinema.

Lukáš Polák: Nova Cinema začala vysílat v multiplexu 4, jedná se prý o test

Lukáš Polák: Operátor multiplexu 4 potvrdil zařazení Novy Cinema do nabídky

České Radiokomunikace  spustily v Praze svou druhou zemskou lokální digitální síť určenou pro šíření televizních programů. Regionální síť 8, jak se multiplex dle povolení od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) oficiálně nazývá, prozatím neobsahuje žádnou stanici.

Lukáš Polák: České Radiokomunikace spustily v Praze Regionální síť 8, prozatím bez obsahu

Společnost SPI International spustila v naprosté tichosti svůj kanál Fast&FunBox. Stanice ale zatím není dostupná klasickou distribuční cestou, pouze na internetu. Nový kanál se stal okamžitě součástí video-on-demand (VOD) služby Filmbox Live.

Lukáš Polák: SPI překvapila: Nová stanice Fast&FunBox už vysílá, ale pouze na internetu

Ukázka z vysílání nového kanálu Fast&FunBox.
Autor: repro foto Filmbox Live

Ukázka z vysílání nového kanálu Fast&FunBox.

První díl z dlouho očekávaného cyklu České století se objeví na obrazovce veřejnoprávního kanálu ČT 1 v neděli 27. října od 20 hodin. Informovala o tom sama Česká televize.

Lukáš Polák: Ambiciózní projekt České století mapující naši historii poprvé na Jedničce 27. října

Prozatím minimální sledovanost vykazují podle peoplemetrového měření společnosti Mediaresearch pro Asociaci televizních organizací (ATO) nové kanály Relax a Rebel mediální skupiny Pohoda, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek.

Lukáš Polák: Novou televizi Relax sledují zatím maximálně desítky tisíc diváků, Rebel ještě méně

BRAND24

Tiskový mluvčí a vedoucí PR mediální skupiny Prima David Vaníček ve čtvrtek v stručném vyjádření novinářům oznámil, že ve svojí pozici končí.

Lukáš Polák: Prima po půl roce změní mluvčího a vedoucího PR, David Vaníček odchází

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).