Hlavní navigace

Pořad Na vlastní oči se vrátí na Novu možná už na podzim, s Klímou i Kroupou

18. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Nova obnoví pořad Na vlastní oči, který se v jejím programu objevil poprvé už v roce 1994, a jehož výroba byla před třemi lety ukončena. Chystá se i návrat původních tváří.

Po tříleté přestávce by se mohl už letos na podzim vrátit na obrazovku televize Nova jeho investigativní pořad Na vlastní oči. V rozhovoru pro magazín Týden to uvedl generální ředitel nejúspěšnější české stanice Jan Andruško. Provázet by jím měly přitom opět jeho bývalé tváře – reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa. S pány Kroupou a Klímou už jsme téměř dohodnuti. Myslím, že začnou pracovat již velmi brzo, uvedl pro týdeník Andruško.

Z ARCHIVU: Nova definitivně ukončila projekt Na vlastní oči

Nova ukončila výrobu tohoto úspěšného projektu, který ji provázel v podstatě od jejího startu, na konci roku 2009, kdy dostali výpověď všichni jeho reportéři. Radek John se tehdy vydal na politickou dráhu, stal se představitelem strany Věci veřejné, Josef Klíma s Jankem Kroupou přijali nabídku konkurenční Primy family (tehdy ještě Primy) na vznik pořadu Soukromá dramata, kterým sami prováděli. Začátkem loňského roku také Nova zrušila i pořad Občanské judo.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Investigativní novináři Josef Klíma a Janek Kroupa na Prima family končí

Průvodkyně Občanského juda Pavlína Danková přijala loni nabídku Fakultní nemocnice Motol a stala se její tiskovou mluvčí. Nahradila dosavadní „hlas“ Evu Jurinovou, která má už delší dobu vlastní pořad na televizi Metropol. Nově se tímto krokem de facto rozpadla vlastní publicistika. Vysílala pouze nenáročné magazíny jako Víkend nebo Volejte Novu. Zdali se pořad Na vlastní oči vrátí pod původním názvem, je prozatím otázkou. Já osobně bych ale byl rád, kdyby se tak jmenoval, uvedl Andruško.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).