Hlavní navigace

Polská vysílací rada připravuje konkurz na volné pozice v tamním multiplexu 1

23. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šanci na celoplošné vysílání v polském multiplexu má i křesťanská televize Trwam, která se dlouhodobě snaží do některé ze zemských sítí dostat.

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), tedy polská obdoba naší Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), chystá pro následující měsíce nové výběrové řízení na volné programové pozice v multiplexu 1, které se uvolní přechodem Telewizje Polska do veřejnoprávního multiplexu 3. Termín pro tuto operaci ale ještě není stanoven, protože tato síť nemá prozatím harmonogram výstavby. Jedním z úspěšných žadatelů by mohla být například Fundacja Lux Veritatis, provozovatel křesťanské televize Trwam, která dlouhodobě lobbuje všemi možnými prostředky za možnost vysílání v DVB-T.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Provozovatel TV Trwam spustí křesťanský kanál pro mladé. Šířit ho chce i v DVB-T

Šéf KRRiT Jan Dworak v rozhovoru pro server media2.pl odmítl, že by některý za subjektů byl v prvním kole výběru, který proběhl v loňském roce, zvýhodněn nebo naopak. Provozovatelé, kteří v první fázi získali místo v multiplexu 1, prokázali schopnost spolehlivě financovat svůj projekt, konstatoval Dworak. Hlas lidu je pro nás pochopitelně důležitý a brali jsme ho při rozhodování v úvahu, ale hlas lidu je jedna věc a podmínky soutěže je věc druhá, komentoval neúspěch TV Trwam v prvním kole výběrové řízení předseda KRRiT a dodal: Pokud někdo nesplňuje podmínky hospodářské soutěže, pak mu nemůžeme povolení k vysílání udělit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).