Hlavní navigace

Polská veřejnoprávní televize spustila v DVB-T plnohodnotné hybridní vysílání HbbTV

11. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Polští, ale i čeští diváci, kteří jsou v dosahu tamních terestrických vysílačů, se nyní díky přijímačům s podporou standardu HbbTV dostanou k řadě doplňkových informací.

Významný krok v oblasti technologií učinila včera polská veřejnoprávní televize TVP. Prostřednictvím pozemní distribuce svého programu TVP 1 ve vysokém rozlišení obrazu (TVP 1 HD) uvedla do chodu plnohodnotný servis hybridního širokopásmového vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Nazvala ho Platforma Hybrydowa TVP. Na novinku upozornil server hbbtv.pl, který se této technologii věnuje. HbbTV od TVP mohou využívat i čeští diváci v případě, že jsou v dosahu polských zemských vysílačů a mají přijímač s podporou tohoto standardu, který se těší velké popularitě především v Německu.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT chystá spuštění programového průvodce přes HbbTV včetně upoutávek

O tom, že je služba dostupná, se uživatel dozví jednoduše prostřednictvím informační lišty v pravé dolní části obrazovky, která obsahuje nápis „Platforma Hybrydowa“ a také virtuální červené tlačítko. Telewizja Polska umožňuje prostřednictvím svého hybridního servisu získat dodatečné informace k pořadům. Uživatelé zde naleznou záložky, jako jsou: Pogoda, Ankieta, Teatr Telewizji, TVP.INFO a Pytanie na śniadanie. Navigace je jednoduchá a položky lze potvrdit stisknutím tlačítka OK na dálkovém ovladači. K dispozici je také zpravodajský servis a předpověď počasí včetně grafiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).