Hlavní navigace

Polská veřejnoprávní televize nepočítá se spouštěním dalších kanálů

18. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravděpodobně posledním projektem, který bude v dohledné době od Telewizje Polska spuštěn, bude dětský kanál TVP ABC. Budoucnost stanice TVP Dokument je ve hvězdách.

Generální ředitel polské veřejnoprávní televize Juliusz Braun nepočítá s tím, že by médium spustilo další tematické kanály. Informovala o tom tamní média. TVP v poslední době zahájila vysílání několika tematických kanálů, mimo jiné TVP Rozrywka a TVP Regionalna. Jedním z posledních projektů, který by měl spatřit světlo světa, je dětská a vzdělávací stanice TVP ABC. Tu musí Telewizja Polska spustit nejpozději do dubna příštího roku, k čemuž ji zavazuje licence udělená tamním regulátorem KRRiT, obdoba naši vysílací rady RRTV.

K TÉMATU: V Polsku začne celoplošně vysílat obdoba křesťanské TV Noe a tamní „Déčko“

Na místo nových stanic se chce TVP zaměřit na rozvoj těch stávajících a posilovat tak jejich obsah. Vše bude pochopitelně záviset na finanční situaci média. Jak informoval server media2.pl, ve hře je ještě dlouho plánovaná televize TVP Dokument. Spuštění této stanice závisí na finanční situaci Telewizje Polska. Licence nám stanoví, že program by měl odstartovat nejpozději v srpnu příštího roku. Diváci mohou prozatím sledovat širokou škálu dokumentů na ostatních našich kanálech, uvedl mluvčí TVP Jacek Rakowiecki.

BRAND24

Z ARCHIVU: Rzeczpospolita: Kanál TVP Historia nahradí stanice TVP Dokument

Na druhé straně kromě financí je problémem pro veřejnoprávní TVP také kapacita dostupná v rámci pozemního digitálního vysílání (DVB-T). Zatímco doposud mohlo médium využívat veřejnoprávní multiplex a částečně i síť 1, od dubna 2014 bude mít k dispozici pouze multiplex 3. Očekávání publika je zároveň takové, že se mu do této sítě podaří dostat oba HD kanály, tedy jak TVP 1 HD, tak i TVP 2 HD. O vzniku kanálu TVP Dokument se hovoří už delší dobu. Původně se spekulovalo o tom, že nahradí stanici TVP Historia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).