Hlavní navigace

Politici už nestojí Českému rozhlasu v cestě při vstupu „Pluska“ do pásma VKV

1. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

DOPLNĚNO – VKV síť Rádia Plus vznikne optimalizací kmitočtů stávajících celoplošných okruhů Českého rozhlasu a možným přidělením nebonitních kmitočtů pro licenční řízení.

Prezident Miloš Zeman dnes jako poslední politik ukončil pomyslné kolečko, kterým si musel projít Český rozhlas, aby mohl šířit Rádio Plus na pásmu VKV. Stanice se na FM frekvencích objeví pravděpodobně na podzim a pro šíření využije jak kmitočty stávajících okruhů, tak i nové frekvence, které získá od vysílací rady jako nebonitní, tedy ty, které nejsou vhodné pro licenční řízení. Novelu zákona o Českém rozhlase, která umožní vstup „Pluska“ na VKV, podepsali už dříve senátoři a také poslanci. Kompromis, jenž povede k vysílání stanice v FM pásmu, učinil v minulosti veřejnoprávní rozhlas i s komerční sférou.

BRAND24

K TÉMATU: Senát souhlasí se vstupem Českého rozhlasu Plus na VKV, na řadě je Miloš Zeman

Stanice Plus by mohla začít vysílat na VKV v říjnu, nejdéle v listopadu tohoto roku. Programové podobě vysílání i technickým řešením se věnujeme intenzivně již delší dobu. Český rozhlas vytvořil strategický tým, který pracuje na budoucí podobě stanice Plus, především jejím programu. Ucelenou podobu vysílání této stanice představí Český rozhlas začátkem září, řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René ZavoralVstup stanice Plus na VKV byl jednou z našich priorit a ze strategických cílů, které se Českému rozhlasu podařilo pod mým vedením naplnit. Očekáváme, že bude nadále doplňovat programové portfolio Českého rozhlasu pro náročnější posluchače, doplnil šéf Rozhlasu Peter Duhan.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).