Hlavní navigace

Podívejte se, které nekódované HD kanály od ARD a ZDF za týden odstartují

23. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zajímá vás, které HD programy odstartují 30. dubna nekódovaně prostřednictvím satelitu Astra? Pak právě pro vás přinášíme přehlednou tabulku včetně všech parametrů, které jsou pro sledování nutné.

30. duben 2012 se kvapem blíží a s ukončením termínu analogového satelitního vysílání je spojena i velice příjemná záležitost, kterou je start řady nekódovaných HD kanálů od německých veřejnoprávních médií ARD a ZDF prostřednictvím satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. Je ale možné, že existuje ještě řada diváků, kteří buďto netuší, na jakých parametrech se tyto stanice objeví, případně, o jaké programy vůbec půjde. Pro ně máme připravenou níže přehlednou tabulku.

BRAND24

K TÉMATU: Digitální revoluce ze satelitu se blíží. Analogové vysílání už má na kahánku

Německé kanály Das Erste HD, arte HD, SWR BW HD a SWR RP HD budou využívat kapacitu po stále ještě analogové vysílajícím kanálu ARD. Na této frekvenci budou vypnuty také rozhlasové okruhy Deutschlandfunk a Deutschlandradio Kultur. Kmitočet po stanici NDR Fernsehen Maklenburg-Vorpommern využijí BR HD, NDR HD a Phoenix HD. Dojde také k některým přesunům. Například na kmitočtu 11362/H, který v současné době využívá mimo jiné i Das Erste HD, zmizí tato stanice. Nově se zde objeví kanály ZDFneo HD a ZDFkultur HD.

Tabulka s parametry nových HD kanálů, které odstartují 30. dubna 2012.
Zdroj: ARD

Tabulka s parametry nových HD kanálů, které odstartují 30. dubna 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).