Hlavní navigace

Po HBO GO bude na Chromecastu dostupné HBO Now, objeví se i na Androidu

5. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba HBO Now, která umožňuje přístup k titulům HBO bez vázanosti předplatného k lineárnímu vysílání, byla představena jako novinka letos v dubnu.

Americká společnost Time Warner, která je mimo jiné provozovatelem prémiového kanálu HBO působícího i v České republice a na Slovensku, bude nabízet svůj obsah na platformě Chromecast nejen prostřednictvím vlastní videotéky HBO GO, ale také v produktové novince HBO Now. Ačkoliv technicky se jedná v podstatě o jednu a tutéž službu, obchodní model pro obě platformy je rozdílný. Zatímco HBO GO je dodáváno jako doplněk k předplatnému HBO, zájemce bez abonmá se tedy k němu nedostane, HBO Now je možné si zaplatit i samostatně. HBO Now bylo doposud dostupné pouze pro Apple zařízení, brzy se však rozšíří kromě již zmiňovaného Chromecastu i na Android.

K TÉMATU: HBO vstoupí do zařízení od Applu, od dubna spustí službu HBO Now

BRAND24

Služba HBO Now, která umožňuje přístup k titulům HBO bez vázanosti předplatného k lineárnímu vysílání, byla představena jako novinka letos v dubnu. Dostupná je prozatím pouze ve Spojených státech, ovšem v tomto směru je pouze otázkou času, kdy se rozšíří i do zbytku světa, a v budoucnu se jí dočkáme například i u nás v České republice, případně na Slovensku. HBO bude k tomuto kroku hnáno i konkurenčními službami typu Netflix. Zvláště ten je v poslední době v oblasti expanze velice aktivní. Služba plánuje expandovat do konce roku 2016 i do České republiky. Sledování obsahu prostřednictvím mobilních zařízení je v posledních letech velkou módou a u placené televize je již standardem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).