Hlavní navigace

Playtvak.cz se inspiruje od norské televize, bude celé dny sledovat ranvej na Ruzyni

30. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Videoportál vydavatelství Mafra nabízí formát Slow TV, který sleduje živě běžné denní události. Chce zopakovat úspěch mnohahodinového přenosu hořícího krbu v norské televizi.

Nový formát Slow TV, tedy „pomalou televizi“, nabídne videoportál Playtvak.cz od vydavatelství Mafra. Inspiroval se od norské veřejnoprávní televize, která slavila úspěchy s mnohahodinovými záběry na hořící krb, přenosem jízdy dálkového vlaku přes celé Norsko nebo trajektu, který obeplouval norské pobřeží. Playtvak.cz chce nabídnout totéž v českém prostředí z míst, která jsou jeho uživatelům důvěrně známá. Slow TV je vysílání v přímém přenosu z míst, která slibují zajímavé příběhy. Pomalu sledujeme zdánlivě obyčejné scény ze života lidí, zvířat, rostlin i strojů, jak se odehrávají právě v tomto okamžiku, popsal šéfproducent portálu Playtvak.cz Josef Koukolíček.

K TÉMATU: Odstartoval Playtvak.cz, konkurence internetové televize Stream.cz od Mafry

Pokud vás napadá slovo nuda, možná jen na první pohled, protože sledování Slow TV je opravdu zábava. Věříme, že unikátní projekt Slow TV si najde širokou skupinu věrných diváků a vhodně doplní portfolio pořadů, které jsou na Playtvak.cz k vidění. V zahraničí se stal ohromným fenoménem. Nápad vznikl v Norsku, kde diváky úplně uchvátil. Z pětimilionové země se dívaly celé tři miliony. My tak vysoko zatím nemíříme, ale věříme, že se nový formát v Česku prosadí, dodal Koukolíček, který v minulosti působil jako mluvčí a vedoucí PR oddělení televize Nova.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Konkurence Stream.cz od iDnesu se bude jmenovat Playtvak.cz. Už má i logo

Slow TV na webu Playtvak.cz nabízí tři paralelní dlouhodobé streamy z různých prostředí, vedle toho přenáší i jednotlivé epizody, jako například souboj krvinek s bakterií. Můžete hodiny sledovat ranvej pražského letiště Václava Havla, kam zítra mimo jiné přiletí i jedno z největších dopravních letadel světa Airbus A380 společnosti Emirates. Na Slow TV najdete i Krajinu s pokladem, tedy záběr přímého přenosu místa, kde je umístěn poklad (geocacherská keška) i s odměnou pro prvních dvacet nálezců. A nechybějí záběry do zvířecí říše, láká vydavatelství Mafra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).