Hlavní navigace

Philips přivezl na veletrh IFA nové Ultra HD televizory řady 9000

5. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE Prostřednictvím rozhraní Cloud TV chce Philips streamovat ke svým zákazníkům stovky programů všech žánrů, a to jak prémiových tak i bezplatných.

Philips zastupovaný společností TP Vision dnes na blížícím se veletrhu IFA v německém Berlíně přivezl novou řadu svých Ultra HD televizorů z řady 9000, které nabídnou rozlišení 4K, tedy 4× vyšší než HDTV. Jde konkrétně o 165 centimetrový model 65PFL9708, který vyjde v přepočtu na 130 tisíc Kč, a 213 centimetrový model 84PFL9708 za 390 tisíc Kč. Oba televizory nabízí podle Philipsu špičkovou kvalitu obrazu a bezchybný přepočet obrazu nejen do vysokého rozlišení (HDTV), ale také do formátu UHDTV, protože firma TP Vision připustila, že zajištění obsahu v této kvalitě je prozatím problém.

BRAND24

Dá se říci, že veskrze všechny firmy na berlínském veletrhu IFA prezentují své nové produkty jako schopné podat obraz s dokonalými barvami, ostrostí a jasem. Philips za tímto účelem využívá LED technologii. Řada televizorů 9000 navíc nabízí i kvalitní podání zvuku s výškovými reproduktory a subwooferem. Aby uživatel mohl televizor jednoduše ovládat, může si pořídit k němu klávesnici. Samozřejmostí pro tyto televizory je pochopitelně komunikace prostřednictvím Wi-Fi (tablety, smartphony, notebooky) nebo funkce Miracast, která je unikátní právě pro Philips.

Philips, respektive společnost TP Vision, na veletrhu IFA taktéž prezentovat své nové rozhraní pro chytré televizory označované jako Cloud TV. Díky němu se může televizor využívající například pouhé pozemní vysílání proměnit v televizor poskytující vysílání „kabelové“, a to prostřednictvím připojení k internetu na bázi OTT. V zemi, kde bude tato funkce dostupná, bude moci uživatel sledovat lokální, celostátní i mezinárodní kanály. Výhodou je, že k dispozici bude nejen placený, ale také bezplatný obsah. Rozhraní Cloud TV už se objeví jako náhled ve Smart TV rozhraní Panasonicu. Vyhledávání bude možné podle žánrů nebo oblíbenosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).