Hlavní navigace

Petr Dvořák opět zvolen do vedení EBU. Na starosti bude mít sport

9. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
Generální ředitel ČT obhájil místo, které získal v roce 2014, kdy se po šestnácti letech stal prvním zástupcem České televize, který zasedl do vedení.

Valné shromáždění Evropské vysílatelské unie (EBU), v němž je zastoupeno šestapadesát členských zemí, po dvou letech volilo nové členy nejvyššího řídicího orgánu. Místo v jedenáctičlenném výboru majícím za úkol posilovat a hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě podruhé získal i generální ředitel České televize. Stejně jako v předchozím období bude odpovídat za sport a sportovní práva.

BRAND24

Veřejnoprávní média v Evropě jsou dnes v situaci, kterou bychom si ještě nedávno uměli stěží představit. V některých zemích je oslabována jejich nezávislost, vysílatelé fungují na základě legislativních podmínek, které zaostávají za rychlým technologickým vývojem, čeká je zásadní druhá vlna digitalizace, stále intenzivněji se globalizuje celý audiovizuální trh… Média veřejné služby nyní stojí před množstvím výzev, které je možné z velké části řešit pouze na celoevropské úrovni. Proto jsem rád, že se budu moci i nadále na práci vedení EBU podílet a zároveň prosazovat zájmy našeho regionu, říká Petr Dvořák.

Praha se za poslední dva roky, díky aktivní účasti České televize v EBU, stala místem setkávání zástupců evropských veřejnoprávních médií. K nejvýznamnějším akcím patřilo zasedání Valného shromáždění EBU a mezinárodní konference Rady Evropy, Poslanecké sněmovny, EBU a České televize na téma veřejnoprávních médií a demokracie. Na březen 2017 se ještě připravuje zasedání veřejnoprávních vysílatelů zodpovědných za oblast sportovních práv a výrobu a vysílání sportovních pořadů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).