Hlavní navigace

Petr Dvořák opět vítězí, Skylink s novou identitou a konec Plus a Wau v Česku

29. 4. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Skylink
TÝDENNÍ REVIZE – Na události bohatý týden ještě okořenila zpráva M7 Group o potížích při jednání s Discovery Networks (mj. Eurosport).

Petr Dvořák jednohlasně zvolen do druhého funkčního období

Ve druhém kole proti sobě stáli stávající ředitel Petr Dvořák a jeho čtyři protikandidáti: Martin Konrád, Karel Novák, Jiří F. Potužník a Petr Vinklář.

Předseda Rady České televize Josef Bednář zahájil jednání ve 12:59. Jediným bodem programu byla volba generálního ředitele…

Jan Brychta: Rada České televize zvolila Petra Dvořáka generálním ředitelem

Jan Brychta: S jakými nápady zvítězil Petr Dvořák?

Konec dalších kanálů JOJ na CZ kartách Skylinku

Od 25. 4. zákazníci Skylinku s „místem instalace Česká republika“, tedy s nastaveným českým regionem, na svých televizích nenaladí slovenské stanice Plus a Wau.

U Skylinku také začala od letošního března platit nová pravidla a není už možné volně přepínat mezi slovenským a českým regionem. U nových dekódovacích karet záleží na místě instalace a podle toho je také nastaven region a zákazník se řídí i ceníkem dané země. Zákazník si může o změnu instalace písemně zažádat na webových stránkách Skylinku.

Petr Jakub: Zbývající komerční slovenské stanice JOJ diváci Skylinku s českým regionem už nenaladí

M7 Group změnilo identitu, o programech Discovery Networks stále jedná

Jedna skupina, šest trhů, sedm značek. Taková je současná M7 Group se sídlem v Lucemburku provozující nejen satelitní služby v zemích Beneluxu (CanalDigitaal, TV Vlaanderen, TéléSat a Online.nl), Rakousku (HD Austria), Německu (M7 Deutschland) a pod značkou Skylink také v Česku a na Slovensku.

Mottem změny nejen vizuální identity celé skupiny je „šíře a pestrost nabídky, ze které si vybere opravdu každý divák“. Vše startuje 1. května, a to včetně kampaně, která potrvá dva měsíce. Komunikace směrem k zákazníkovi má být méně technická, více zaměřená na emoce a styl a v případě zákaznické linky možná dojde i na přepracování celé struktury. První Skylink magazín s novou grafikou pak vyjde v polovině května.

Bohumil Herwig: Skylink představil novou identitu. Květnové změny se dotknou i Skylink Live TV

Bohumil Herwig: Eurosport a další programy Discovery Networks mohou skončit nejen u Skylinku

Stručně

Včerejším dnem nabyla společnost podnikatele Ivana Zacha Denemo Media padesátiprocentní podíl ve skupině FTV Prima, dříve vlastněný televizní společností MTG. Cena prodeje vycházela z ohodnocení stoprocentního podílu skupiny Prima, jež byl stanoven na 237,4 milionu eur. Celou transakci vypořádávala banka ČSOB. Prodej polovičního podílu skupiny Prima byl dokončen přesně tři měsíce od uzavření smlouvy.

Jan Brychta: Společnost Denemo Media dovršila nabytí polovičního podílu ve skupině Prima

Podle monitoringu reklamních příjmů, který u vybraných médií realizuje výzkumná agentura Nielsen Admosphere, nakoupili zadavatelé během prvních tří měsíců letošního roku reklamní prostor v hodnotě 16,607 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o více než jedenáct procent. Nejlépe se dařilo segmentu televizní reklamy, který si polepšil o takřka šestnáct procent. Celkem letos proteklo tuzemskými televizními stanicemi přes deset miliard korun.

Jan Brychta: Všechny mediatypy meziměsíčně i meziročně rostou, nedaří se pouze venkovní reklamě


Autor: Nielsen Admosphere

IPTV televize Kuki TV postavená na vlastní platformě rozšiřuje nabídku aplikací, přes které je dostupná. Nyní přichází pro zařízení s Android TV. Při krátkém seznámení aplikace působila jasně a přehledně a na zařízení od Nvidie běhala neuvěřitelně svižně. Zjevně se ale také vylepšilo i ovládání samotné Shield TV 2017 a oproti naší recenzi byl pokrok znatelný.

Bohumil Herwig: Kuki TV má další aplikaci. Pro Nvidia Shield TV 2017

Letošní osmé zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přineslo hodně novinek, jedna ale v zápise chybí. O licenci pro chystaný zpravodajský kanál Z24 v něm není ani slovo. Zajímavou zprávou však je udělení vysílací licence společnosti TUTY Broadcasting, které chce následujících dvanáct let provozovat celoplošné zemské digitální televizní vysílání kanálu TUTY. Kromě zemského vysílání získala společnost oprávnění vysílat i prostřednictvím družice a zvláštních přenosových systémů. Mělo by se jednat o tematický televizní program zaměřený převážně na dětského a mladistvého diváka se zaměřením na pořady určené dětem a mladistvým převážně vyráběné v USA, Japonsku a v jiných asijských zemích.

Jan Brychta: Chystá se dětský kanál Tuty, VLM vstoupilo do RegionálníTelevize.cz a další novinky od RRTV

V programové nabídce společnosti Prague Digital TV, která je operátorem regionálního DVB-T multiplexu 4, vysílá na nové programové pozici připravovaná zpravodajská televize Z24.

Jan Brychta: Zpravodajská televize Z24 bude součástí regionální sítě 4

Digitální televize O2 TV od 28. dubna zařazuje dalších pět stanic v rozlišení HD. Jde o Barrandov HD, Nova 2 HD, Nova Gold HD, Dorcel HD a slovenskou 213 HD. Náhradou za stanice Arena Sport 1 a 2 má být i Sport 5. Z nabídky O2 TV zmizí také stanice Docu CS, a to „z důvodu vypnutí a ukončení vysílání na území ČR“.

BRAND24

Bohumil Herwig: O2 TV spouští dalších pět HD kanálů a nahrazuje Arenu Sport

Jan Brychta: O2 TV se připravuje na nasazení nových HD kanálů, za nedělní výpadek mohla chyba dodavatele

O2 TV - další stanice v HD, duben 2017.
Autor: O2

O2 TV – další stanice v HD, duben 2017.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).