Hlavní navigace

Pětka je v intenzivním jednání o novém investorovi. Televizi čekají změny

28. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tento krok může pochopitelně znamenat i to, že celoplošná televize Pětka změní vedení. Generální ředitel stanice Marek Vítek tuto možnost nechtěl komentovat.

Celoplošnou televizi Pětka, respektive jejího provozovatele, společnost Metropol TV, zasáhly korporátní změny. Vyplývá to z e-mailu, který rozeslal těsně před vánočními svátky svým zaměstnancům a také externím dodavatelům generální ředitel Pětky Marek Vítek. V textu zprávy se mimo jiné uvádí, že ve společnosti Metropol TV bude od ledna příštího roku docházet k postupným změnám v řízení v součinnosti se stávajícím vedením.

K TÉMATU: TV Pětka usilovně hledá nového investora. Ve hře může být Babiš nebo Soukup

Jednatelem společnosti Metropol TV je v současné době Jiří Němeček, který v televizi Pětka figuruje jako ředitel vysílání. Ten před deseti lety zakládal společně s Pavlem Attelem (dnes výkonným ředitelem Pětky) první českou hudební televizi Óčko. Změny se mohou dotknout pochopitelně také generálního ředitele Pětky Marka Vítka. Pro server DigiZone.cz je však nechtěl komentovat. K této záležitosti se vám nemohu vyjádřit a ani ji nebudu žádným způsobem komentovat, uvedl Vítek.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pětka odpískala koncert Ivety Bartošové. Její velký návrat do Lucerny se konat nebude

Zástupci Metropol TV v současné době intenzivně jednají s investorem, který se o tuto společnost vážně zajímá. Jeho jméno zatím zůstává utajeno. Jedním ze zájemců, který se v minulých týdnech okolo Pětky „točil“, byl podle informací DigiZone.cz i mediální dům Mladá fronta, mimo jiné vydavatel ekonomického deníku E15, časopisu Moje psychologie nebo dětských magazínů Mateřídouška a Sluníčko. Původně byla Pětka projektem miliardáře Luboše Měkoty, který se však dostal do platební neschopnosti. Televize v současné době vůbec nevyrábí a vysílá pouze natočené pořady z archivu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).