Hlavní navigace

Pestrý podzim na kanálech Československé filmové společnosti

4. 9. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Československá filmová společnost
UVNITŘ VIDEA A FOTOGALERIE – Stanice CS film, CS mini, Horor film a Kinosvět nabídnou v příštích měsících více premiér, temnou klasiku i původní malovaný seriál.

TV Kinosvět přichází s pozměněným programovým schématem, na CS filmu mj. uvidíte „Šílené zprávy“, CS mini uvede nový unikátní a opravdu malovaný seriál pro děti na motivy románu Jacka Londona a Horor film představí dvanáct klasických filmů temného žánru. Pokud jde o nový kanál WAR svět válek připravovaný na začátek října, jeho schéma, ani nic dalšího, zatím Československá filmová společnost (ČSFS) zveřejnit nechce.

Konkurence je obrovská, a chceme-li udržet a posílit pozici našich televizních stanic, neobejdeme se bez zvýšeného počtu televizních premiér. Ty nabídne především volně dostupná TV Kinosvět, ale ani CS film, CS mini a Horor film nezůstanou pozadu, říká jednatel a většinový vlastník ČSFS Leoš Pohl a dodává: Více se zaměříme na muže a ženy středního věku, na příznivce českých a slovenských filmů a samozřejmě na milovníky záhad všeho druhu.

NAPSALI JSME: WAR svět válek spustil upoutávku v DVB-T. Vystřídal zpravodajskou Z24

Satelitní Flix TV zařadila do nabídky kanál Horor Film

Milan Zacha Kučera kreativním a marketingovým ředitelem kanálů Kinosvět a WAR

CS film láká na nové webové stránky, dočká se jich i Kinosvět a kanál WAR

CS film: nejen „Šílené zprávy“

Stanice v premiéře nabídne tzv. Šílené zprávy, a to rovnou z celého světa. Programové schéma ale obohatí i cyklus Premiéry z archivu, v němž uvidíte filmy jako Láska a lidé (1937), Humoreska (1939), Panenka s Věrou Ferbasovou (1938) či pohádkovou fantasy z roku 1933 Perníková chaloupka. A také Pražské blues (1963) s předními českými jazzmany či Výkřik do sibiřské noci. Drama pochází z roku 1935 a zastoupena je v něm řada tehdejších ruských emigrantů v ČR.

Jinak stanice pokračuje v osvědčeném programovém schématu, v němž bude mít své místo i nezávislá produkce. Například snímky Na život (2015) nebo dosud zcela neznámý Western, což je komedie z roku 2015 v režii Michala Krejčíka a Jiřího Kroupy.

CS mini s malovaným Jackem Londonem

Kanál pro malé diváky, který vysílá od 6:00 ráno do 12:00 hod. a předchází tak vysílání CS filmu, nabídne nový malovaný (opravdu, ukázku vidíte výše) seriál pro děti na motivy románu Jacka Londona Bílý tesák. Má dvanáct dílů, scénář napsal Bohumil Žárský, režisérem je Vladimír Mráz a autorem obrazu malíř Václav Šipoš. Seriál byl natočen pro CS mini v animačním QQ studiu v Ostravě.

Od září se také na obrazovky vrací klasičtí hrdinové jako Mach a Šebestová, „dva, co se potkali u Kolína“ a mluvicí kocour Mikeš.

Horor film: podzim bude „na temno“

Stanice vysílající od půlnoci (po CS filmu) si na letošní podzim připravila premiéry dvanácti klasických filmů temného žánru. Mimo jiné můžete vidět Massacre, Vymítač kanibalů, Broken Mirror, Haloweenská noc, Prokletí domu Winchesterů či Velký útok zombies neboli Incubo sulla citte contaminata (viz ukázka) z roku 1980.

Kinosvět: pozměněné schéma

Kanál nazývaný též TV Kinosvět zamíří do podzimní televizní sezóny s jiným programovým schématem a také… S ohledem na divácký zájem uvede obnovené premiéry následujících volných dokumentárních sérií: Expedice se špatným koncem, Svět záhad I. a Svět záhad II. Paranormal a FBI: Největší případy I.

Nová programová linka vypadá takto:

  • Pondělí – převážně historické pořady určené (nejen) mužům.
  • Úterý – ve znamení záhad.
  • Středa – opět zasvěcena válkám (poznámka redakce: uvidíme, co se s ní stane po spuštění speciálního kanálu).
  • Čtvrtek – vše kolem paranormálních jevů.
  • Pátek – dokumenty z oblasti kriminalistiky a zločinu.
  • Sobota – svět duchů.
  • Neděle – záhady s důrazem na UFO.

A co konkrétně můžeme očekávat? Z vojenské oblasti např. premiéry dokumentů Maršál Žukov, Další válka Josifa Stalina a čtyřdílný hraný seriál Korejská válka. Mezi dokumenty z oblasti záhad se objeví Tajná znamení, Utajená historie Briana Foerstera (archeologa připomínajícího Indiana Jonese) a třídílné Skryté poklady Ruska (Hidden treasures of Russia): poklady popravených vězňů, tajemství expedice Altaj a tajemství zlata admirála Kolčaka.

Vedle toho bude k vidění ruský dokumentární seriál Alternativní historie (The Alternative History, 6× 48 min) pokoušející se nalézt odpověď na otázku „co by se stalo, kdyby…“ a Svět duchů (Ghost Dimension). Ten představuje nová pátrání s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie.

V premiéře budou uvedeny i nové řady oblíbených volných dokumentárních sérií jako americké Krimi záhady (Forensic Files), Záhady vesmíru a Válka a zbraně. Na obrazovce se v pravidelném autorském čtrnáctideníku Tajemné horizonty objeví i Milan Zacha Kučera.

BRAND24

Mezi nové střihové pořady Kinosvětu pak budou mimo jiné patřit Divy světa, Záblesk (Flashmob) a Uvařeno na (i) síti. Ten je věnován tomu, co se ve skutečnosti vaří v českých domácnostech.

Pokračovat bude i nadprůměrně sledovaný seriál S MUDr. Jonášem o zdraví, z pořadů vytvořených samotnými diváky je nutno připomenout třetí řadu oblíbené série S Čechy okolo světa. Ta mapuje planetu očima českých cestovatelů všeho druhu. Tentokrát půjde třeba o Norsko, Peru, Aljašku a Patagonii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).