Hlavní navigace

Pařízkova Regionální síť 7 odstartuje příští měsíc, v Jihlavě už testuje

23. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na Vysočině je digitální zemský multiplex sice v provozu, ale programovou nabídkou kopíruje stávající obsah multiplexu 4. Jeho smysl je tak prozatím stále nejasný.

Do konce příštího měsíce by měl Radim Pařízek spustit nový digitální zemský multiplex (DVB-T), kterému Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přiřadil označení Regionální síť 7. Serveru DigiZone.cz to potvrdil sám Pařízek, který tuto síť bude provozovat prostřednictvím společnosti Progress Digital. Jejími společníky jsou firmy Rádio Čas, s.r.o., kterou Pařízek vlastní, a Roman Jeřábek, bytem v opavské ulici Na Prachovníku. Pařízek ve společnosti Progress Digital figuruje jako jednatel.

K TÉMATU: Regionální síť 7 bude provozovat Radim Pařízek, ale ne přes Digital Broadcasting

Tuto síť chceme spustit do konce května, abychom vyhověli lhůtě, kterou máme stanovenou ze zákona, uvedl Pařízek, který se tak v podstatě vůbec poprvé přihlásil k multiplexu, jehož spojení se svou osobou doposud veřejně odmítal. O spojení úspěšného ostravského podnikatele s Regionální sítí 7 se však spekulovalo dlouhodobě, a to v podstatě od doby, kdy byly známy koordinace udělené Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ). Ty přesně kopírovaly lokality, z nichž už šíří signál multiplex 4. Obsah této sítě představíme v průběhu příštího měsíce, dodal Pařízek.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Regionální síť 7 bude konkurovat hlavně multiplexu 4. Některé kraje ale pomíjí

BRAND24

Regionální síť 7 má přidělené kromě Prahy například kanály také pro středočeský Benešov, Brno, České Budějovice, Jihlavu, Olomouc nebo Zlín. Kompletní rozpis přináší web ČTÚ. Jak upozornili server DigiZone.cz jeho čtenáři, multiplex už spustil v uplynulých dnech zkušební provoz na Vysočině, konkrétně v Jihlavě na kanálu 50. Tuto skutečnost potvrdil serveru DigiZone.cz i Pařízek. Součástí digitální sítě je prozatím shodný obsah jako u multiplexu 4. Jsou zde šířeny programy Nova HD, Fanda, Smíchov, Telka, TV Pohoda a Inzert TV.

Za zmínku stojí i fakt, že Jihlava je zároveň jediným městem, kde v tuto chvíli vysílá Pařízkovo Rádio Dálnice, které bylo původně koncipováno jako stanice pro řidiče s desítkami nízkovýkonných vysílačů podél důležitých dopravních tepen. Ostravskému podnikateli se ho však zatím díky soudním přím nepodařilo v plánované podobě nikdy rozjet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).