Hlavní navigace

Paradox Praha TV: Nová stanice pro hlavní město má zpravodajské studio v Ostravě

2. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice je od 1. července součástí pražské Regionální sítě 4, kde nahradila dnes již neexistující TV Metropol. Kromě zpravodajství nabízí program také dokumenty.

Digitální distribuce přináší v řadě případů paradoxy. Není proto neobvyklé, že vysílání může vznikat v úplně jiné lokalitě, než pro kterou je určené. To je i případ nové televize Praha, kterou včera spustila Československá filmová společnost podnikatele Leoše Pohla spolu s ostravskou stanicí Polar. Studio, v němž jsou moderátoři, není umístěné na území hlavního města, ale právě v srdci Moravskoslezského kraje. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornili jeho čtenáři, skutečnost následně potvrdil naší redakci i mluvčí Československé filmové společnosti František Malina.

BRAND24

K TÉMATU: Nová metropolitní TV Praha zahájí vysílání úderem 18. hodiny, prozatím testuje

V praxi vše funguje tak, že reportážní příspěvky pro vysílání Praha TV jsou natáčeny (logicky) na území hlavního města a následně jsou posílány do Ostravy. Tady se kompletují, skládá se vysílací plán pro tuto stanici a taktéž v Moravskoslezském kraji jsou následně příspěvky opatřeny studiovými vstupy. Samotný signál televize pak putuje na multiplex zpět do Prahy, odkud si ho pak už mohou z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh naladit zájemci na 46. kanálu, kde je stanice součástí Regionální sítě 4. Program zatím funguje v prázdninovém režimu, je proto možné, že se časem dočká přímo i studia v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).