Hlavní navigace

Pamatujete si ještě na televizi Harmonie? Stále vysílá a připravuje rozšíření programu

28. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V budoucnu by se stanice mohla objevit také na satelitu Astra. Vše je ovšem otázkou financí. Ředitel Jiří Heger by byl rád, kdy by se televizi podařilo najít silného investora.

Téměř přesně před rokem jste si mohli na DigiZone.cz přečíst poprvé o projektu televize Harmonie, která měla být stanicí pro diváky starší a pokročilé, konkrétně pro cílovou skupinu 45+. Harmonie měla být alternativou ke stávajícím televizním programům a podle tiskové konference, která se konala na konci června loňského roku, to vypadalo na plány nemalé. Od té doby, jako by se ale po této stanici slehla zem. Nejednoho našeho čtenáře napadlo, zdali stanice vůbec ještě existuje.

Z ARCHIVU: Nejsme jen pro seniory, brání se nová česká televize Harmonie

Harmonie TV pochopitelně vysílá, ovšem v současné době je, dá se říci, v útlumu. Pro DigiZone.cz to přiznal i její ředitel Jiří Heger. Řešíme spoustu věcí související s expanzí, uvedl Heger. Měl tím ale na mysli především rozšíření vysílání a nikoliv šíření mezi další operátory. Připravili jsme nové typy programů. Diváci se mohou těšit na nové dokumenty, přiblížil šéf televize Harmonie. Do pořadů typu Siesta pak budou zváni hosté, kteří již něco dokázali. Nepůjde prý pouze o pseudocelebrity, které jednou vyšly a už se z nich dělají hvězdy.

ROZHOVOR: Televize úplně opomíjejí určité skupiny diváků i žánrů, říká šéf TV Harmonie

Přes prázdniny jsme hodně opakovali.  Pořadů točíme vždy několik najednou, jeden až dva díly, jednou až dvakrát za měsíc, uvedl Heger důvod, proč může divákům připadat, že se na obrazovce často objevují reprízy. Podle jeho slov to ale někteří z nich doslova vyžadovali. Pro Harmonii jsou prozatím ostudou webové stránky, které ležely téměř rok ve fázi spánku. To se prý má brzo změnit. Odešla nám paní, která je spravovala. Nyní tu máme ale mladou slečnu, která je má na starosti, a předpokládám, že se to brzo změní k lepšímu, konstatoval šéf televize Harmonie.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Odstartovala televize Harmonie pro starší diváky. Sledovat ji lze i on-line

Jedním z důvodů, proč není Harmonie divákům prozatím na očích, je fakt, že ji nenabízí na trhu velcí hráči, například společnost UPC Česká republika. Jiří Heger si však v tomto směru nestěžuje a pochvaluje si spolupráci především s menšími operátory. Televize by se časem ráda objevila také na satelitu Astra, ovšem vše je o penězích. Zatím nejsme usazeni tak, aby se to vyplatilo. Měli bychom ještě chvíli počkat, minimálně do konce roku, přiznává Heger a dodává: Distribuce stojí minimálně 450 tisíc korun měsíčně, což je pro nás velmi podstatný zásah.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).