Hlavní navigace

Operační systém Android TV: s jakým pracuje ve skutečnosti rozlišením?

13. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na dotaz jednoho z vás jsme prověřovali, jak Android v televizoru zachází s rozlišením obrazovky a zda využívá toho „nativního“, či nikoli. Tady je výsledek.

Na dané téma nám odpověděl Michal Bezouška, externista TP Vision (výrobce Philips TV) pracující jako technická podpora, školitel a tester:

  • Uživatelské rozhraní (UI – user interface) je v rozlišení 1920 × 1080 bodů pro Ultra HD (4K) a 1280 × 720 bodů pro Full HD. Avšak aplikace připravené pro televizor mohou mít rozlišení podle obrazovky a také přehrávání bude v nativním rozlišení panelu.

ČTĚTE TAKÉ: Test Philips 55PUS6501

BRAND24

Astra vysílá s HDR. Máme pro vás snímky z televizoru Philips 43PUS6561

Test Philips 55PUS8700

  • Třeba YouTube přehrává videa v „UHD“, i když jsou v nižším rozlišení. Uvozovky znamenají, že obraz je „upscalován“ na 3840 × 2160 bodů i pro rozlišení nízké, podle nastavení videa od autora.
  • Pokud ale aplikace nemá UHD podporu, je to pochopitelné, kolik zařízení má nativně UHD, samozřejmě přehrávání obsahu bude také v nízkém rozlišení, FHD, HD…
  • Interní přehrávač pracuje se vším nativně. a pokud nejde o 4K zdroj, převzorkuje ho na Ultra HD (4K), takže fotky a videa ve vysokém rozlišení jsou v daném rozlišení i přehrána.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).