Hlavní navigace

Odstartoval bezplatný Disney Channel, diváci ho mohou sledovat i u nás

17. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO A GALERIE – Konkurence nekódovaných kanálů na satelitu Astra už je poměrně velká. Vysílají tu mimo jiné komerční stanice Nickelodeon a RiC a zároveň veřejnoprávní KiKA.

Dnes v šest hodin ráno bylo na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, spuštěno nekódované vysílání německé verze populárního dětského kanálu Disney Channel. Přístup k němu mají bez problémů diváci i v České republice a na Slovensku. Pro jeho sledování není nutná dekódovací karta. Stanice taktéž vysílá ve verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV), ta je však dostupná pouze pro majitele karet HD+. I ty jsou však u nás dostupné. První rok sledování získává zákazník v ceně modulu a karty, poté už musí zaplatit.

Ukázka z vysílání nekódované německé verze stanice Disney Channel
Autor: repro foto Disney Channel Deutschland (pro DigiZone.cz Čestmír Polák)

Ukázka z vysílání nekódované německé verze stanice Disney Channel

K TÉMATU: Na satelitu Astra skončil kanál Das Vierte, blíží se neplacený Disney Channel

BRAND24

Konkurence neplacených dětských kanálů z pozice 19,2 stupně východně už je velká. Zájemci tu mohou naladit v německy hovořících verzích například Nickelodeon, dále komerční RiC z Rakouska nebo veřejnoprávní stanici KiKA. Kanál RiC krátce před startem Disney Channelu prošel úpravou grafického vizuálu a začal používat také novou podobu loga. Dočkal se dokonce i vlastního „RiC songu“. Německá verze Disneyho je zároveň první, která přešla na novou podobu vizuálu a loga. To už nemá klasickou podobu ve tvaru hlavy Mickey Mouse, ale sází především na samotnou značku.

Parametry příjmu Disney Channel Deutschland: Astra 1M (19,2 stupně východně), 12460/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).