Hlavní navigace

Odborník a novinář Jiří Peterka chce do Rady ČTÚ, nahradit by mohl Pavla Dvořáka

13. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Peterka by mohl nahradit v Radě ČTÚ jejího někdejšího předsedu Pavla Dvořáka. Podle informací ČTK by měl být Jiří Peterka nominován do regulačního orgánu za politická hnutí ANO.

Jiří Peterka, uznávaný specialista na telekomunikace, novinář, konzultant a dlouholetý spolupracovník serveru Lupa.cz, který provozuje stejně jako DigiZone.cz společnost Internet Info, má zájem usednout jako radní v Českém telekomunikačním úřadě (ČTÚ). Na Peterkovu nominaci upozornila agentura ČTK, neopomenula ji zmínit Lupa.cz. Specializovaný novinář se na našem sesterském serveru věnuje tématům, která jsou mu blízká a souvisejí právě s telekomunikacemi. Svůj první článek pro Lupu napsal již v roce 1998, jeho prozatím posledním textem je analýza Evropou obchází strašidlo online platforem, EU je chce zkrotit.

Z ARCHIVU: Rada ČTÚ je opět kompletní, Ondřeje Filipa nahradil Jan Duben

BRAND24

Peterka by mohl nahradit v Radě ČTÚ jejího někdejšího předsedu Pavla Dvořáka. Podle informací ČTK by měl být Jiří Peterka nominován do regulačního orgánu za politická hnutí ANO. Peterka se již v minulosti o pozici radního ucházel, a to v době, kdy byl ministrem informatiky Vladimír Mlynář. Mezi kandidáty údajně figuruje i Kateřina Kalistová, někdejší předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta v současné době pracuje jako náměstkyně ministra kultury a podílí se i na připravovaných změnách mediálních zákonů. O tom, kdo se do ČTÚ jako nový člen Rady dostane, ale nakonec rozhodne vláda.

Jiří Peterka psal v minulosti texty i přímo pro DigiZone.cz. Jejich seznam můžete nalézt zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).