Hlavní navigace

Od zítřka spustí Cartoon Network lokalizovanou verzi pro české a slovenské diváky

19. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dětská stanice Cartoon Network letos slaví 25. výročí od svého spuštění, český a slovenský trh se dočkal lokalizace jako devátý v regionu střední a východní Evropy.

Cartoon Network míří primárně na kluky a patří mezi nejsledovanější dětské stanice po celém světě – je nejsledovanějším kanálem určeným dětskému divákovi v Nizozemsku, třetí v Polsku a po dlouhé době na druhé pozici v Rumunsku se nedávno probojoval na první místo. Nechceme se soustředit jen na lineární program, bude samozřejmě doprovázen i mobilními aplikacemi, digitálními aktivitami nebo merchandisingem, uvedl na dnešní tiskové konferenci Matthias Heinze, který má z obchodního hlediska na starosti region východní Evropy a Benelux.

Českému publiku se od listopadu nově představí seriál OK K.O.! Let´s Be Heroes, který kopíruje launch série Mocné Magimeče ze začátku letošního roku. Od 18. září se také na obrazovkách poprvé objeví seriál Zataženo, občas trakaře, který navazuje na stejnojmenný animovaný film z roku 2009. K vidění bude každý všední den v 17:40 hodin.

Od září nastoupí na Cartoon Network také nové epizody Raketových holek, které budou vysílány každý všední den od 15:15 hodin. Nového ztvárnění se dočká i série Ben 10, která navazuje na původní seriál z roku 2005. Jeho vysílací čas ale zatím oznámen nebyl.

HD verze do dvou měsíců

Kanál by měl být dostupný 24 hodin v české verzi v rámci satelitních a kabelových platforem, jako je UPC, Digi TV, Slovak Telekom, T-Mobile nebo Antik, probíhají jednání s dalšími platformami, plánují se rozšíření. Na dabingu spolupracuje Cartoon Network se společností SDI, celkem se na lokalizaci podílí kolem dvaceti členů produkčního týmu. 

BRAND24

Kanál je kompletně odbavován v HD kvalitě, českým divákům ale bude od zítra zatím dostupný v SD rozlišení. Verze ve vysokém rozlišení by se ale měli dočkat primárně předplatitelé UPC, kde chceme HD verzi spustit v rozmezí šesti až osmi týdnů, uvedl Heinze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).