Hlavní navigace

Od března chce Skylink v rámci ochutnávkových programů nabízet převážně HD kanály

10. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PARAMETRY – Dalším kandidátem na programovou pozici Ochutnávka, kterou Skylink nabízí zdarma svým předplatitelům, by měl být jeden ze sportovních kanálů.

Novinku v podobě programové pozice Ochutnávka představil spolu s dalšími novinkami na prosincové tiskové konferenci Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která provozuje česko-slovenskou satelitní platformu Skylink. Zákazníci Skylinku, kteří mají zaplacen alespoň servisní poplatek (využívají základní balíček Digital), což by podle Glisnika měla být většina z jeho klientů, tak dostali prostřednictvím periodicky se měnícího programu šanci vyzkoušet si každý měsíc jiný kanál z placené nabídky.

Jako první přišla na řadu měsíční ochutnávka filmové stanice AMC, kterou během ledna nahradil další filmový program AXN. Filmovému žánru se zájemci nevyhnou ani v únoru, od pondělí 6. února nabízí Skylink v rámci ochutnávky svým zákazníkům vysílání kanálu Film+. Na pozici Skylink ochutnávka se může objevit jakákoliv stanice z balíčku Komplet, tedy kromě stanic pro dospělé. Ale absenci erotických programů jsme pro tento případ avizovali už v rámci prosincové prezentace, uvedl pro DigiZone Glisník.

Jaromír Glisník

K TÉMATU: Další ochutnávkou Skylinku bude Film+, předchozí AXN bude zdarma dostupný ještě tři měsíce

UX DAy - tip 2

Podle Glisníka by se do budoucna měly na pozici Skylink Ochutnávka objevovat hlavně programy vysílající ve vysokém rozlišení. Prvním z nich by se od března mohl stát kanál Sport 1 HD. Jeho zpřístupnění by pochopitelně souviselo se zahájením nové sezony závodů Formule 1 a se sérií přímých přenosů, které tato stanice tradičně nabízí, upřesnil Glisník. Letošní seriál závodů Formule 1 začne v neděli 26. března na okruhu v australském Melbourne. Obecně se snažíme na pozici Skylink ochutnávka nasadit vždy takový program, který v daném období disponuje atraktivním obsahem. Další ochutnávkové stanice samozřejmě včas oznámíme, dodal Glisník.

Parametry pro naladění programové pozice Skylink Ochutnávka

  • Satelit Astra 23,5°E
  • Frekvence 12 344 MHz
  • Polarizace Horizontální
  • FEC 2/3
  • Symbolová rychlost 29 900
  • Norma DVB-S2/8PSK
  • Pilot OFF
  • Pozice ve Fast Scan 6

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).