Hlavní navigace

Óčko nasadilo nové menu pro hybridní vysílání, chystá řadu novinek

7. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Díky hybridnímu vysílání Óčka je možné sledovat i sesterskou televizi Óčko Expres, která je jinak dostupná v DVB-T pouze v omezené míře, a to v Regionální síti 8.

Nový systém, který hudební televizi Óčko umožňuje do hybridního vysílání HbbTV nasadit jakoukoliv aplikaci v horizontu přibližně půl minuty, aktuálně testuje mediální skupina Mafra. Televize tak bez problémů může menu měnit, experimentovat a nastavit jednotlivé programy tak, jak jí to bude nejvíce vyhovovat. V celém procesu tak odpadá zdlouhavé čekání na vývoj. Óčko je zatím jedním z mála vysílatelů, kteří hybridní vysílání podporují. Lídrem v této oblasti je Česká televize, na spuštění technologie se chystá i mediální skupina Prima.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Óčko nabízí v hybridním vysílání nově možnost objednání taxislužby

Óčko zároveň provedlo i úpravu „červeného tlačítka“, které celé hybridní vysílání po přepnutí na tento kanál uvádí, a představilo i nové úvodní menu. Červenou kšiltovku v bílém kolečku nahradil obdélník s grafickou informací o možnosti sledování stanice Óčko Expres. Tato televize v DVB-T vysílá v omezené míře, a to díky Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, což jí zajišťuje pokrytí přibližně 55 % populace. Úvodní menu HbbTV od Óčka má nyní podobu šedivých ikon s barevnými symboly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).